Masterclass pannenkoeken flippen in ‘t Hof

Algemeen
Blijft toch een beetje eng om te doen voor het eerst...
Blijft toch een beetje eng om te doen voor het eerst... (Foto: PR)

De talentklas is dit schooljaar al goed op stoom. Na een pilot van een talentklas per week, gaan er door samenwerking van alle basisscholen in Vlaardingen Centrum, in de herfst maar liefst vijf talentklassen draaien.

Elke talentklas bestaan uit ongeveer 7 kinderen die -een dag in de week- ‘s ochtends bij bedrijven in de buurt langs gaan, om iets praktisch te leren. ‘s Middags steken ze de handen uit de mouwen in het praktijklokaal aan de Stationsstraat. Zo kwam de talentklas afgelopen dinsdag bijvoorbeeld bij pannenkoekenhuis ‘t Hof. Daar kregen ze een masterclass pannenkoeken bakken, maar ook met alle andere klussen die gedaan moesten worden, mochten de kinderen helpen.

Flippen

De tafels werden gesopt, lege flessen gesorteerd, de koelkast werd aangevuld en het beslag werd gemaakt. Als klap op de vuurpijl mocht ieder kind zijn eigen pannenkoek bakken, omflippen en... opeten. Een supergeslaagde ochtend op een idyllisch plekje in het park. De talentklas helpt kinderen bij hun motivatie om te leren en het vergroten van hun zelfvertrouwen, ook werken de klas samen met (Vlaardingse) ondernemers om deze werknemers van de toekomst enthousiast te maken voor een leuke baan! “We zijn heel blij met alle ondernemers die deze kinderen een praktisch “kijkje in hun keuken” willen geven”, zegt Janneke Broere van Ikc van Kampen, Talentklas.