Sport in het kort

Algemeen
Ramon Vink: voor en na zijn afvalrace. (Foto: PR)
Ramon Vink: voor en na zijn afvalrace. (Foto: PR)

Het is zeker: ijsbaan opent 6 december

Met ‘Het aftellen kan beginnen’ bevestigt Winterterras officieel de komst van de 600 vierkante meter ijsvloer en 50 meter skateway in het Oranjepark. “Het belooft een maand vol schaatsplezier en gezelligheid te worden. Niet alleen op het ijs, maar ook in het sfeervolle café en op het podium met allerlei optredens voor jong en oud”. De ijsbaan opent 6 december.

Waterpolosters ZVVS blijven ongeslagen

Ook De Gouwe heeft ZVVS niet kunnen stoppen. De dames lieten de bezoekers alle hoeken van het zwembad zien en wonnen met 20-9. Ze zijn na vier wedstrijden de ongeslagen nummer 1 in de 1e divisie A. 

Schooltoernooien 

Met hulp van de Vlaardingse sportclubs organiseert Vlaardingen-in-Beweging in de komende maanden weer tal van toernooien voor leerlingen uit het basisonderwijs. Voor de groepen 5 en 6 is er op woensdag 9 november bij SC Twist zaalhandbal en op 23 november volleybal bij Move4U.in sporthal Holy.

Ramon Vink na afvalrace terug op veld

Meer dan honderd kilo lichter, dan toen hij in één van de lagere elftallen, speelde keerde Ramon Vink vorige week als wisselspeler terug in de hoofdmacht van Deltasport, waarvan hij ook enige tijd voorzitter was. Dat gebeurde  in de Voetbal-Rotterdam-Cup-wedstrijd tegen Rotterdam United. Deltasport won met 4-2.  ”Wie een jaar geleden had gezegd, dat ik minuten zou gaan maken in het eerste had ik  voor gek verklaard”, tekent hij trots aan op zijn Fbook-pagina.

Hoge klasseringen Coureur-renners

De zondagmorgen-competitie van de regionale wielerclubs leverde De Coureur vier top-3 plaatsen op. In het eindklassement van de A-klassers verzekerde Boy Rueck zich van de eerste plaats, Eddie Soulman werd derde.

In de B-klasse ging de eindzege naar Wouter Gaag. Zijn clubgenoot Tom Lansbergen werd tweede.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): ARC-Zwaluwen, CWO-Vitesse/D, DVO’32-Rijnmond/H, Deltasport-Botlek, Victoria’04-Rozenburg, Skillz/WV-Cion (15.00), VFC/za-Westlandia (17.00).

Zon: Victoria’03-VFC/zo (14.30).

DAMESVOETBAL: zat Westlandia-CWO, Cion-Zwaluwen 2 (10.30), DVO’32-Excelsior M (11.45), Zwaluwen-Maasdijk (13.15); zon Victoria’04-Steeds Hooger (13.15).

BASKETBAL: zat Punch 2-Vlaardingen Captains.

HANDBAL: don Maassluis Olympiahal 20.30 beker Twist-Atomium’61(h); zat Groene Ster-Twist(h); zondag Indus’67-Twist(d).

HOCKEY: zon IJssel-Pollux(d), Broekpolder 14.45 Pollux-Dordrecht(h).

KORFBAL: woens Cl Civilislaan 21.00 Twist-Vriendenschaar;zat  Cl.Civilislaan15.30 Twist-Wion.

VOLLEYBAL: zat Volley/V-Move4U/MVC(d).

WATERPOLO: zat Haerlem-ZVVS(d), De Treffers-ZVVS(h).