Nieuws in het kort Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Voorstelling van ONI afgelast

De geplande voorstelling van de toneelgroep ONI op donderdag 27 oktober in de Stadsgehoorzaal gaat niet door. “Helaas moeten wij deze voorstelling waar wij zó naar hebben uitgekeken, afzeggen,” zegt Marja van Aperen teleurgesteld. “De komedie van Michael Coony Levering onder Rembours, die wij zouden spelen,  bleek toch niet uitvoerbaar. De grote boosdoener was corona, die ons, de afgelopen twee jaar dat wij aan dit stuk gewerkt hebben behoorlijk dwars heeft gezeten. Niet alleen door de twee lockdowns, maar ook door het uitvallen van spelers in de afgelopen twee weken door een coronabesmetting, waren wij zelden voltallig op de wekelijkse repetities, daarom deze beslissing.” ONI heeft in de afgelopen jaren bewezen alleen voor kwaliteit te gaan. De stadsgehoorzaal zal contact opnemen met de mensen die al reeds een kaartje hebben gekocht.

Unieke beelden van verhuizing

Voor de Historische Vereniging Vlaardingen zal Henny van der Linden op 25 oktober 2022 tijdens een lezing een aantal wetenswaardigheden vertellen over de vroegere ziekenhuizen in Vlaardingen. Henny van der Linden was als ambtenaar van de Gemeente Vlaardingen betrokken bij de ziekenhuizen en met name de verhuizing in 1964 van het oude ziekenhuis aan de Hofsingel en van het ziekenhuis aan de Soendalaan naar het Holyziekenhuis. Dick Wieringa, zoon van de vroegere huisarts dokter Wieringa zal een film laten zien die zijn vader gemaakt heeft bij de verhuizing van met name het ziekenhuis aan de Soendalaan naar het Holyziekenhuis. Dit zijn verrassende en unieke beelden. De locatie van de lezing is het Marnixflat aan de Marnixlaan 99. Toegang is gratis.

Volop nieuwe clubrecords bij Fortuna

Bij een werpmeerkamp bij de atletiekvereniging Fortuna verbeterde Cas van Genugten maar liefst drie clubrecords. De jeugdige talentvolle Vlaardingse atleet verbeterde het clubrecord op het kogelslingeren met een afstand van 34.08 meter en op het gewichtwerpen met 13.15 meter. Dit leverde hem ook een verbetering op van het puntentotaal op de werpvijfkamp met bijna 500 punten tot 2756 punten. Shanna Haars verbeterde het clubrecord gewichtwerpen bij de vrouwen U20. Met een afstand van 8.56 meter wierp zij het gewicht bijna een meter verder dan het oude record van 7.57m. Haar puntentotaal van 1887 punten was ook goed voor een record.