Het optreden van Sunset Forest in een huiskamer op het Van Heutszpark viel bijzonder in de smaak bij de bezoekers en duurde eigenlijk te kort.
Het optreden van Sunset Forest in een huiskamer op het Van Heutszpark viel bijzonder in de smaak bij de bezoekers en duurde eigenlijk te kort. (Foto: Peter Spek)

Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen

Algemeen

Muzikanten uitnodigen in je huiskamer voor een mini-concert. Muziek bij de Buren blijft een bijzonder muzikaal fenomeen. Afgelopen zondagmiddag was het weer zover. Na twee keer uitstel in verband met de coronabesmetting, gingen 32 deuren open van Vlaardingse huiskamers om een artiest of groep te ontvangen.

door Peter Spek

In de huiskamer aan het Van Heutszpark was het bij het eerste optreden van Sunset Forest al erg druk. Met een drankje en hapje binnen handbereik speelde de driemansformatie lekkere luistermuziek en dat viel goed in de smaak bij de bezoekers. Sunset Forest speelt muziek waarbij de pop en folk invloeden duidelijk hoorbaar zijn met een mix van muziek van The Lumineers, Kodaline en Mumford and Sons. Het mini-concert duurde voor de bezoekers eigenlijk te kort, de sfeer zat er na acht nummers flink in, maar de tijd liet het niet meer toe voor een toegift.
In de Prins Hendriklaan zat Hubert Bosua met zijn gitaar en zijn mondharmonica naast de open haard. De woonkamer was goed gevuld om te luisteren naar de Vlaardingse Cornelis Vreeswijk.
Hubert Bosua nam als thema de menselijke maat en behandelde op humoristische wijze levensthema’s als de midlifecrisis en kale mannen die zo nodig met helm op een racefiets moeten stappen en de liefdesrelaties tussen mannen en vrouwen, maar ook een mooi liedje over polyamorie, als je van twee mensen tegelijk houdt. Ook dit mini-concert van Hubert Bosua duurde eigenlijk te kort. En zo ging het bij bijna alle voorstellingen in de Vlaardingse huiskamers. “Dit festival van verbinding door middel van muziek leeft in Vlaardingen,” zegt organisator Tjerk van der Ende, als hij even een kijkje komt nemen in de huiskamer in de Prins Hendriklaan. Ondanks het wat druilerige weer en de concurrentie van het WK-voetbal, lopen de huiskamers goed vol voor de optredens. “Wij zijn best een beetje trots met alle aanmeldingen van enthousiaste Vlaardingers die hun huiskamer beschikbaar stellen voor een optreden, maar ook van de muzikanten. Inmiddels hebben wij een uitgebreid netwerk en via mond-tot-mond reclame, hebben wij niet zoveel moeite om het programma rond te krijgen,” zegt Tjerk van der Ende die weer snel op zijn fiets stapt naar een volgend optreden in de stad.

Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Rage On Parade zaterdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Digitaal contact voor patiënten Franciscus makkelijker Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
Nieuws in het kort in Vlaardingen Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Kom naar de gratis voorleesvoorstelling van Vrouwtje Buurvrouw Algemeen 25 jan, 13:13