De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar

Algemeen
De leerlingen van De Wereldwijzer hadden wel een cadeautje verdiend, vonden Dappere Britt en stichting Vlaardingen 750. Vorige week deelden zij honderd scheurkalenders uit om het feestjaar leuk te beginnen.
De leerlingen van De Wereldwijzer hadden wel een cadeautje verdiend, vonden Dappere Britt en stichting Vlaardingen 750. Vorige week deelden zij honderd scheurkalenders uit om het feestjaar leuk te beginnen. (Foto: )

Bovenbouwers van basisschool De Wereldwijzer in de Westwijk namen vorige week honderd exemplaren van de VLD Scheurkalender in ontvangst. Dappere Britt en stichting Vlaardingen 750 sloegen de handen ineen zodat de school een mooie start maakt met het feestjaar. 

Britt Planken alias Dappere Britt werd vorig jaar geraakt door bovenbouwers van De Wereldwijzer. Tijdens een presentatie over haar werk als journalist en contentmarketeer merkte zij dat de kinderen opvallend nieuwsgierig en enthousiast waren. Niet veel later ontdekte ze dat leerlingen van deze school vaak achter het net vissen als het gaat om de leuke extraatjes die een schooljaar zo verrijken, zoals deelname aan het Vlaardings schoolvoetbaltoernooi of een schoolkamp. In de Westwijk wonen relatief veel gezinnen die een riante ouderbijdrage niet kunnen missen en juist deze uitjes worden betaald uit die pot. Sindsdien voelt Britt, zelf ook een Westwijker, zich verbonden met deze school.

Voor het feestjaar Vlaardingen 750 maakte Britt de VLD Scheurkalender, vol wetenswaardigheden over onze stad, moppen, foto’s en uiteraard het kernprogramma van het feestjaar. Britt: “De bovenbouwers gingen vorig jaar al uit hun dak toen ze mijn visitekaartje kregen, dus ik wilde zorgen dat zij sowieso een scheurkalender zouden krijgen. De commissie van Stichting Vlaardingen 750 voelde mijn missie en samen hebben we een cadeau van honderd kalenders gerealiseerd.” Alle leerlingen vanaf groep 6 kregen er een mee naar huis en in elke klas hangt een kalender. Zo leren de kinderen hun stad op een leuke manier kennen. De Vlaardingen 750 vlag wappert door heel de stad, samen VlaarDingen Doen!