Portretten van Ethiopiërs in de Groene Luiken

Algemeen
Portret van een kind uit Ethiopië.
Portret van een kind uit Ethiopië. (Foto: Hans Treurniet)

Hans Treurniet exposeert tot 6 maart met foto’s in het aanloophuis De Groene Luiken, Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Door zijn werk voor de Vlaardingse stichting ‘Food for All’ bezoekt Hans met regelmaat Ethiopië, een land met kleurrijke contrasten.

Ten noorden van de hoofdstad Addis Ababa ligt Fital, een plattelandsstreek met veel armoede, vooral onder de ouderen, zonder familie, en verwaarloosde kinderen, veel wezen, die vaak zomaar aan hun lot worden overgelaten.

Zelfredzaamheid

‘Food for All’ steunt hier een project dat als doel heeft de zelfredzaamheid en weerbaarheid van de arme bevolking te verbeteren. Bij de regelmatige ontmoetingen met de mensen in Fital wordt Hans steeds weer getroffen door hun gelaatsuitdrukkingen die weergeven wat er in hen omgaat en hoe ze zich op dat moment voelen. De doorleefde gezichten van de ouderen waar angst, hoop, wantrouwen of dankbaarheid van af te lezen is.

En ook die van de kinderen, soms met zorgen, maar meestal vrolijk en onbevangen. Een aantal van deze gezichten heeft Hans vastgelegd met de camera en bij het zien ervan ervaart hij steeds weer de persoonlijke band die hij met hen heeft.

Geïnteresseerden zijn tijdens de openingstijden van het aanloophuis van harte welkom om deze expositie te bekijken. Een gratis kopje koffie of thee hoort er ook nog bij. Iedere dag tussen 13.00 en 16.00 staat de deur open.