‘Hoe vul ik mijn Belastingaangifte in?’

Algemeen
Doe gratis mee met de online training van de Sociaal Raadslieden van Minters.
Doe gratis mee met de online training van de Sociaal Raadslieden van Minters. (Foto: PR)

Wil jij leren hoe je jouw belastingaangifte goed invult? Doe gratis mee met de online training van de Sociaal Raadslieden van Minters op woensdag 15 februari.

In een uur tijd leer je stap voor stap hoe eenvoudig het eigenlijk is en waar je op moet letten. Ieder jaar komt hij weer terug: de bekende blauwe envelop van de Belastingdienst. Voor sommigen betekent dit extra belasting betalen, terwijl anderen juist een leuk bedrag terugkrijgen. Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen waar je op moet letten en hoe je de aangifte indient. Tijdens deze laagdrempelige training wordt stap voor stap uitgelegd hoe iemand zelf zijn belastingaangifte kan invullen. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: Wat heb je nodig bij het doen van Belastingaangifte? Welke kosten zijn aftrekbaar en welke niet? Giften, Hoe zit het met gemaakte zorgkosten in 2022?
De online training vindt plaats op woensdag 15 februari van 10:00 uur tot 11:00 uur via Microsoft Teams. De link om deel te nemen wordt per mail verzonden na aanmelding. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon/computer/tablet/laptop waarmee je de training online kan volgen. Mail naar sociaalraadslieden@minters.nl en zet in het onderwerp ‘Hulp bij aangifte’. Je ontvangt een bevestiging en de deelnamelink voor de training per mail terug.
Liever persoonlijke ondersteuning? Niet iedereen is in staat om zelf de belastingaangifte te doen. Voor wie persoonlijke ondersteuning wil, organiseren de Sociaal Raadslieden elk jaar speciale Belastinginvuldagen. Vanaf 1 februari kunnen inwoners van Vlaardingen zich gratis aanmelden voor de hulp via www.minters.nl.