De Wokkel blinkt weer in volle glorie

Algemeen
Marieke Thommis en Tom de Koning hebben na veel lobbywerk in de gemeentelijke organisatie een opknapbeurt voor de Wokkel voor elkaar kunnen krijgen.
Marieke Thommis en Tom de Koning hebben na veel lobbywerk in de gemeentelijke organisatie een opknapbeurt voor de Wokkel voor elkaar kunnen krijgen. (Foto: Peter Spek)

De fiets- en loopverbinding de Wokkel tussen de wijk Holy en de Broekpolder over de Vlaardinger Vaart, had na veertien jaar wel een opknapbeurt nodig. Maar een gemeente, die een paar geleden op zwart zaad zat, zag in eerste instantie geen kans om geld vrij te maken voor die noodzakelijke opknapbeurt.

Door Peter Spek

Maar toen nog raadslid voor het CDA Marieke Thommis en bewoner Tom de Koning van de wijk Hooglede, lieten het er niet bij zitten en lobbyden in de gemeentelijke organisatie om er toch voor te zorgen dat er geld vrijgemaakt zou worden, zodat deze iconische brug met zijn bijzondere draai, weer in zijn oorspronkelijke glanzende staat teruggebracht zou worden. “Ongeveer vijf jaar lang ben ik bezig geweest om het onderhoud van de brug bij het college van burgemeester en wethouders aan de orde te stellen. Eindelijk, na vijf jaar lukte het, om met hulp van Marieke Thommis en de aandacht die deze krant aan dit onderwerp schonk, het slechte onderhoud van de brug op de gemeentelijke agenda te krijgen. En, ja hoor, de gemeenteraad stemde in met een renovatie van de Wokkel en stelde een krediet beschikbaar”, zegt Tom de Koning. “Al snel werden eind vorig jaar pontons aangevoerd en stellingen opgezet. Zelfs werd een houtentunnel in de brug gebouwd, die door wielrijders en wandelaars bij slecht weer graag als schuilplaats werd gebruikt. Als laatste werd de brug totaal ingepakt. Voor ons werd dit zo’n twee maanden een vertrouwd gezicht. “Wij willen onze grote complimenten overbrengen aan de medewerkers van het uitvoerend bedrijf GSB uit Ochten voor de communicatie vooraf, het oog hebben voor de veiligheid van passerende fietsers en voetgangers, de wijze waarop bijna geluidloos en schoon werd gewerkt, chapeau daarvoor.”