De column van Matea

Nieuws
Matea.
Matea. (Foto: )

Matea zit in groep 7 en bij het Kindcentrum Prins Willem Alexander vindt hij het leuk om voor Groot Vlaardingen een column te schrijven. Hierbij de eerste column van Matea.

Hallo leukste lezer van Vlaardingen

Ik ben Matea en ik ben 10 jaar. Ik zit op voetbal en judo. Vooral buiten spelen en Donald Duckjes lezen vind ik super leuk om te doen. Er zijn ook dingen die ik heel erg interessant vind, zoals de milieuvervuiling, klimaatverandering en het heelal. Net zoals de opwarming van de aarde. Het is eigenlijk al veel te laat om de milieuvervuiling tegen te gaan. Ik denk dat uitlaatgassen het milieu het meest vervuilen. Daarom vind ik dat er rond 2030 ongeveer 70% van alle niet-elektrische auto’s moet worden verwijderd. Ook moeten we elektrische auto’s zoals Tesla’s aantrekkelijker gaan maken, zoals de prijs met 20% te verlagen. Dan hoeven er niet meer zoveel uitlaten het milieu te vervuilen en dan zijn de meeste auto’s elektrisch.
Ook ben ik vaak heel erg benieuwd naar het dierenleven. Hoe zou het zijn als ik een dier ben? En als ik een kat ben. Hoe zou Kattentaal dan zijn? Alleen maar miauw, miauw? En ik sluit altijd af met een raadsel: Waarom legt een kip een ei?
Het antwoord krijg je volgende week!

Jongerencolumn