Fortuna-atleet Krijn van Dijk wint de prestigieuze PR-bokaal 2023

Nieuws
Krijn van Dijk mocht dit jaar de PR-bokaal in ontvangst nemen. De Fortuna-atleet had in het afgelopen seizoen de meeste progressie doorgemaakt.
Krijn van Dijk mocht dit jaar de PR-bokaal in ontvangst nemen. De Fortuna-atleet had in het afgelopen seizoen de meeste progressie doorgemaakt. (Foto: RWM/PS)

Met de uitreiking van de PR-bokaal voor de pupillen probeert de atletiekvereniging Fortuna de jeugd te stimuleren om aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen. De jury, onder leiding van Rob Tobé, kijkt niet alleen naar de geleverde prestaties, maar ook hoe de jeugd zich gedraagt op de wedstrijden.

Door Peter Spek

“Aan deze competitie nemen alle pupillen deel van onze vereniging, waarbij wordt gelet op deelname van het aantal wedstrijden, het verbeteren van het aantal persoonlijke records en het verschil in punten van het oude en nieuwe persoonlijke record,” zegt Rob Tobé tijdens de uitreiking van de prijzen. De PR-bokaal ging uiteindelijk naar de 10-jarige Krijn van Dijk. De Fortuna-atleet verdiende deze PR-bokaal onder andere met zijn geleverde prestatie vorig jaar op de 60 meter met een tijd van 9.05 seconden. 

Opvallend

Ook op de 600 meter snelde Krijn van Dijk naar een uitstekende tijd van 2.02.72 minuten. Opvallend was zijn prestatie op het verspringen met een afstand van 4.05 meter. Een sprong van 4.39 meter kreeg geen goedkeuring in verband met een ontbrekende windmeting. Op het hoogspringen kwam Krijn van Dijk tot een hoogte van 1.30 meter en behaalde uiteindelijk in totaal 27 punten. Het klassement zag er verder per leeftijdscategorie als volgt uit: Onder de 8 jaar: Esmee Warnaar 26 punten, onder de 12 jaar: Danilo Fawzi 26 punten, onder de 9 jaar: Guusje Wassink 24 punten en onder de 10 jaar Siem Heukels 19 punten. De PR-bokaal werd uitgereikt op de jaarlijkse bingoavond voor de jeugd in de gemeenschappelijke ruimte van het verzorgingstehuis Soenda. “Na afloop van de laatste bingoronde werden de lotenverkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet,” zegt Rob Tobé. “Ditmaal was Anouk Bezuijen met 165 loten de beste verkoper, Finn de Swart verkocht 100 loten en Joep van Hoogteijlingen bracht 90 loten aan de man. Alle drie werden beloond met een aandenken en een welverdiende cadeaubon. Voor iedereen die loten had verkocht was een zak snoep de beloning. De jeugdleden hebben samen ruim 3600 euro voor de club opgehaald, “besluit Rob Tobé. Na een korte winterstop, waarbij er wel volop werd getraind, kan de vorm weer getest worden op de clubkampioenschappen indoor, die gehouden worden op 2 maart in Dordrecht. Een geschikte indoor accommodatie voor de atleten ontbreekt in Vlaardingen voor deze jaarlijkse titelstrijd.