Terugblik: lancering CultuurAanBod in De Kroepoekfabriek

Nieuws
Lancering van het cultureel aanbod in de Kroepoekfabriek.
Lancering van het cultureel aanbod in de Kroepoekfabriek. (Foto: door Sylvia Scheer)

Afgelopen dinsdag 9 april werd de lancering van het nieuwe platform CultuurAanBod gehouden in De Kroepoekfabriek. Op het online platform staat al het kunst- en cultuuraanbod voor het Vlaardingse voortgezet onderwijs op een rijtje.

Het kernteam van CultuurAanBod bestaande uit Cultuurhuis KADE40, de Stadsgehoorzaal, Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en De Kroepoekfabriek is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van de website. Deze week was het moment daar om het nieuwe platform officieel te presenteren aan scholen en cultuuraanbieders!

Terugblik Kick-off CultuurAanBod

Voor een diverse zaal gevuld met VO-docenten en betrokkenen binnen verschillende culturele instellingen uit Vlaardingen werd het platform gelanceerd. De middag werd geopend met een speciaal geschreven gedicht door junior stadsdichter Indy Sprado.
Na een korte terugblik op de transitie van Culture Candy naar CultuurAanbod werden het kernteam en de betrokken partners voorgesteld. Samen met wethouder Lianne van Kalken lanceerde het kernteam vervolgens het platform en werd een korte instructie gegeven.
De middag werd afgesloten met een live-optreden van enkele eindexamenleerlingen van de St-Jozefmavo. Hier kwam direct naar boven wat cultuuraanbod in het voortgezet onderwijs allemaal kan realiseren.

Het platform CultuurAanBod

CultuurAanBod is de nieuwe website die alle activiteiten van alle Vlaardingse culturele instellingen weergeeft. Denk hierbij aan diverse workshops, voorstellingen, film- en museumbezoek of maatwerk. Allemaal gericht op jongeren uit het voortgezet onderwijs. Bekijk de website en het totaal-overzicht op kcegids.nl/kade40.