Girlsday op Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam

Nieuws
Girlsday op Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam.
Girlsday op Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. (Foto: PR)

Op donderdag 11 april hadden 43 meisjes van het Penta College in Brielle geen les in de klas, maar doen ze mee aan de jaarlijkse Girls’ Day waarbij bèta, technische en IT-bedrijven hun deuren openen voor meiden van 10-15 jaar.

Tijdens een bezoek aan het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam maakten de meisjes op een leuke en leerzame manier kennis met techniek en de beroepen die daarbij horen.
Na een welkom door Letitia Greter-Andrade, Production Unit Manager, kregen de meiden hun eigen rode overall en gingen ze met een bus het terrein op. In de werkplaats speelden ze het spel ‘Wie is de Mol’ en zagen ze met eigen ogen welke grote pompen er werden gerepareerd. De brandweer is zoals altijd een grote attractie, want wie wil er nu niet met een brandweerslang blussen. Ook leerden ze in een controlekamer via een simulator hoe de fabriek 24 uur per dag veilig wordt bestuurd. Met een rondleiding in het laboratorium en een lunch werd de ochtend afgesloten.
Bij de lunch sloot ook Frans Everts, President-Directeur Shell Nederland, aan om kennis te maken met de meiden. “Ik heb drie dochters die ik al op jonge leeftijd heb gestimuleerd te ontdekken wat er bij hen past en te ervaren dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Ik ben trots dat we deze leerlingen laten zien dat je met een technische opleiding een mooie carrière tegemoet gaat en interessant werk kunt gaan doen.”
Ook Monique Lindenbergh, decaan op het Penta college Bahûrim Brielle en vandaag begeleidster van de meiden, is enthousiast over het bedrijfsbezoek aan Pernis. “Er kiezen nog steeds veel te weinig meisjes voor een technische vervolgopleiding. Daarom blijft het heel belangrijk om op bezoek te gaan bij bedrijven in de buurt. Alleen op deze manier kunnen jongeren zelf zien en ervaren hoe het is om te werken in de techniek en te ontdekken welk beroep in de toekomst bij hen past. Ik hoop dat mede door dit geslaagde bezoek een aantal meiden uit deze klas in de toekomst kiest voor techniek! ”