Terugblik: Sfeervolle verkoop van schilderijen heeft resultaat

Nieuws
Vicente Santiago voorzag de verkoop van een sfeervol tintje met Flamencomuziek.
Vicente Santiago voorzag de verkoop van een sfeervol tintje met Flamencomuziek. (Foto: Nelleke van der Luit)

De verkoop van schilderijen uit de Vredesweek op vrijdag 12 april in Kerkcentrum Holy heeft een succesvolle start gehad. Zes van de veertien schilderijen zijn verkocht.

Daarnaast blijft de mogelijkheid open om tot het eind van de Vredesweek in september een schilderij aan te kopen. Juan Heinsohn gaf een korte toelichting op hoe de schilderijen tot stand zijn gekomen en na afloop zei hij het volgende: “De vaste bezoekers van de kerk stemden in meerderheid om de boom voor de vrede te kopen. En nu zal hij daar blijven staan, verwelkomd door deze gemeenschap die verenigd is in hun geloof en in de hoop op vrede die we zo hard nodig hebben.”
Wijkgemeente Holy, de gebruiker van Kerkcentrum Holy, heeft ook nog een ander werk aangeschaft. Het geld hoopt men door crowdfunding bijeen te krijgen. Verder is er is een donatie van iemand die een belangstellende instantie een doek aanbiedt om in de openbare ruimte kan ophangen, er is een bedrijf die een werk heeft gekocht en met een andere donatie is er een werk voor de Voedselbank aangekocht. Vicente Santiago voorzag de verkoop van een sfeervol tintje met zijn prachtige Flamencomuziek. Op https://www.facebook.com/PaxAmbassadevanVredeVlaardingen/ is te zien welke schilderijen nog te koop zijn. De opbrengst van de schilderijen is bestemd voor organisaties die zorgdragen voor slachtoffers van oorlogen wereldwijd, zoals het Rode Kruis en UNHCR.