Fithockey voor 50-plussers, laagdrempelig en gezellig

Nieuws
Fithockeyteam voor 50-plussers.
Fithockeyteam voor 50-plussers. (Foto: PR)

Ingezonden

“In beweging komen! Ja, we weten het allemaal en ze zeggen het soms ook tegen je, blijf in beweging want ‘rust roest’. Maar ja, waar en hoe begin je aan zoiets? En hoe maak je dat eerste stapje - want dat is het - om daar echt iets aan te doen?”

Kom eens kijken

“Het zal je verrassen hoe leuk het is om voor de eerste keer of na jaren weer op een kunstgrasveld te staan. Je hoeft alleen maar even op een woensdagmorgen om 10:00 uur te komen kijken aan de Kooikersweg 4 in de Broekpolder. Het hoeft niet bij kijken alleen te blijven. Je kan zo het veld op stappen wat ons betreft en je bent sowieso welkom voor een kopje koffie.”

Laagdrempelig

“Het gaat ons niet persé om de prestaties. Hoewel we wel willen leren om ons spel steeds te verbeteren. Het gaat vooral om het bewegen en de gezelligheid. We zijn gemiddeld met z’n vijftienen. Vrouwen en mannen. Van alle leeftijden (vanaf 50 jaar). Een zeker niet onbelangrijk: we lachen om elkaar, wanneer het bijvoorbeeld weer eens iets anders gaat dan je bedoelde.”

“We spelen Fithockey met een zachte bal en een lichte buigzame kunststof hockeystick, dus veilige materialen. Daardoor heb je verder geen extra bescherming nodig. Iedereen kan dus zo meedoen. Verder zorgen de spelregels van Fithockey ervoor dat er zelden of nooit blessures zijn.”

“Als je na drie vrijblijvende proeftrainingen nog steeds enthousiast bent, is het enige wat je zelf aan moet schaffen een paar sportschoenen met profiel. Een mooi trainingspak krijg je te leen van Pollux. Denk niet: “Daar ben ik te oud voor”. Fithockey kun je namelijk spelen op elke leeftijd vanaf 50 jaar. We hebben qua leeftijd een heel divers gezelschap.”

Nieuwsgierig geworden

“Je bent vast nieuwsgierig geworden. Kom eens kijken! Je kunt ons vinden in de Broekpolder, Kooikersweg 4, 3138 HE Vlaardingen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.vmhc-pollux.nl onder ‘lid worden’. Of stuur een mailtje naar fithockey@vmhc-pollux.nl.”

Gezelligheid is ook belangrijk.