Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Eli Dors en Dylano Zonnveld: trots met hun brons. (Foto: PR)
Eli Dors en Dylano Zonnveld: trots met hun brons. (Foto: PR) (Foto: )

Bekerwedstrijd Cion-Scheveningen 2 gestaakt

“We gaan niet meer beginnen aan de tweede helft. De scheidsrechter is er klaar mee. Vroeg einde van een bewogen avondje Vlaardingen”, luidde de tweet, die Scheveningen plaatste nadat vorige week de bekerwedstrijd tussen Cion en hun tweede elftal halverwege door de scheidsrechter bij 0-1 werd gestaakt. 

Het was de tweede maal, dat Cion dit overkomt. In de poulefase haalde het thuisduel tegen Bolnes, door toedoen van de bezoekers, het einde niet.

Arbiter vertrok via achterdeur

Het is Cion en naar verluidt ook de bezoekers, een raadsel waarom de leidsman, zonder ook maar iemand gedag te zeggen via de achterdeur de Broekpolder verliet.

“De man bleef, voordat er kon worden afgetrapt, ook lang in zijn kleedkamer en liet de spelers bijna een kwartier wachten. Daarna keurde hij een loepzuiver doelpunt van Jimmy van der Vaart af en een buitenspelgoal van Scheveningen goed. Een opmerking van trainer Ricky van den Bergh leverde hem rood op. Toen hij de scheids daarover in de rust aansprak voelde de man zich bedreigd en ging niet verder.”

Mooie resultaten Dynamiek-jongens

VC Dynamiek-turner Sam van Pelt werd op districtswedstrijden, waarin hij optrok met het team van OKK Gorinchem, in het teamklassement derde en individueel zevende. Eli Dors en Dylano Zonneveld turnden, net als vorig jaar, met leeftijdgenoten van DOS Naaldwijk. Ook dit team werd derde. De volgende wedstrijden zijn op 17 december.

Zwaluwen via pingels naar derde ronde

Nadat het op een 2-0 achterstand was gezet lukte het Zwaluwen om het bekerduel tegen Velo alsnog met 2-2 af te sluiten. Omdat de Vlaardingers de strafschoppen beter namen, bereikten ze de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker. Daarin kunnen ze VFC/za, dat voor de vorige week gespeelde tweede ronde werd vrijgeloot, treffen.

KorfballerTwis openen met winst

Twist is de zaalcompetitie begonnen met 12-18 winst op Dijkvogels. 

AGENDA

VOETBAL – zat: Smitshoek-Zwaluwen(14.00), RKDEO-CWO (13.30), Full Speed-VFC/za (14.00), Cion-SVC’08 (12.30), DVO’32-KethelSpaland (14.00), Victoria’04-Deltasport (14.00).

Zon: VFC-Cluzona (14.00).

Dins: CWO-Vitesse/D (20.00 restant 1-3).

DAMESVOETBAL: woens DVO’32-Zwaluwen 2(20.00); zat Rijnmond/H-Cion, Schipluiden-DVO’32, CWO-Zwaluwen 2 (13.00), Zwaluwen-Lyra (13.15); zon Steeds Hooger-Victoria’04.

BASKETBAL: zat Zoebas-Vlaard.Captains

HANDBAL: don TOGB-Twist(d); zat Hercules 2-Twist(d); zon Roda’71-Twist(h).

KORFBAL: zat Blaashal 18.45 Twist-Dunas.

WATERPOLO: zat VZV-ZVVS(h), De Kulk 18.55 ZVVS-Den Haag(d).