Twist swingend naar ruime winst

Sport
Twist-aanvoerder Sem Tok (midden met bal)  en zijn dames en heren pakten tegen het Haagse Dunas weer een tweepunter. (Foto: UWM/gsv0
Twist-aanvoerder Sem Tok (midden met bal) en zijn dames en heren pakten tegen het Haagse Dunas weer een tweepunter. (Foto: UWM/gsv0 (Foto: )

In de week, dat voorzitter Jan Kees Boot officieel naar buiten bracht, dat hij gaat aftreden, maakte de korfbalhoofdmacht in de eerste thuisbeurt van het zaalseizoen duidelijk, dat het van geen wijken weet. Sterker nog ze gaan weer voor het kampioenschap.

Daarvoor legde het achttal van trainer Rob Berreboom met twee klinkende overwinning al meteen de basis. Werd in de eerste competitieronde Dijkvogels vrij makkelijk met 12-18 de oren gewassen, zaterdag bood het Haagse Dunas, dat het zaalhoofdstuk eveneens met winst gestart was, aanvankelijk wat meer weerstand, maar kreeg er, op de huid gezeten door een in grote delen van de wedstrijd weer swingende thuisploeg, met 19-12 van langs 

“We kampen nog wel met wat blessures, maar de vacatures, die zijn gevallen worden goed ingevuld”, kijkt aanvoerder Sem Tok terug op de nieuwe tweepunter. “Dat creëert een positieve sfeer. De wil om voor winst te gaan is helemaal terug.” Hij schrijft dat mede toe aan de impulsen en opdrachten, die Berreboom de Twist-acht gegeven heeft. “Speelden we vroeger de heren uit en hoopten op doelpunten. Nu gaat het wat allrounder en loopt een aanval niet langer over twee schijven. Iedereen is er nu bij betrokken. Dat pakt goed uit.” Dat ondervond Dunas, dat alleen na de rust even aanzette, maar vervolgens weer op zijn nummer gezet werd. “Maar Dunas bleek niet echt een ploeg waar je je makkelijk van los maakt”, verklaart Tok de dip na de pauze.. Zaterdag komt Erasmus naar de Claudius Civilislaan. Met in het Vlaardingse kamp het besef dat de Rotterdamse studenten hen het leven al eens eerder zuur maakte. 

De vloer in de Blaashal doet dat niet. “De ondergrond is wat harder dan we in de hal gewend waren, maar het geeft meer grip. Tot dusverre bevalt ons dat wel.”