Sport in het kort

Sport
Velo 3 won in twee competitie-wedstrijden van Twist en was ook in het bekerduel te sterk. (Foto: UWM)
Velo 3 won in twee competitie-wedstrijden van Twist en was ook in het bekerduel te sterk. (Foto: UWM) (Foto: )

Shakhtar trainde niet opnieuw bij CWO

Shakhtar Donetsk was vorige week weer in de Rijnmond. De Oekraïners hadden vorig jaar een trainingskamp op het complex van CWO. Daar hadden ze goede herinneringen aan en leidde tot de vraag of ze in de aanloop naar het Europa League-treffen tegen Feyenoord weer in park ’t Nieuwelant terecht konden. CWO moest echter neen verkopen. “Jammer”, reageert voorzitter Bianca Post. “We hadden ze graag verwelkomd, maar amateurgras is in de wintermaanden kwetsbaar en niet geschikt voor topniveau-voetbal”.

Joren Tromp naar UEFA-A trainerscursus

Net als zijn voorganger Raymond de Romph mag VFC/zo-trainer Joren Tromp de UEFA-A-trainerscursus gaan volgen. Voor De Romph was het aanleiding om niet verder te gaan bij zijn huidige club DVO’32. Tromp blijft naast het volgen van de opleiding aan de Sportlaan actief.

Handbalsters niet naar bekerfinale

Het is de handbalvrouwen van Twist niet gelukt om de finale van het toernooi om de districtsbeker te bereiken. Dat is niet verrassend, want tegenstander en competitie-genoot Velo 3 was eerder al tweemaal veruit de sterkste en werd soeverein kampioen. In het bekerduel lukte het de Vlaardingsen om het tot aan de rust bij te benen (13-9) daarna liep Velo uit naar 28-19.

Geen geldsores voor VFC’s G-toernooi

Donateurs hebben er voor gezorgd, dat VFC’s Rinus Bentem-toernooi voor G-teams op 17 juni zonder financiële zorgen gehouden kan worden. Om alles in goede banen te leiden was 3500 euro nodig. Dat bedrag is opgehaald. Aan het toernooi nemen 16 teams uit binnen- en buitenland deel.

Twist blijft op koers

Door 12-18 winst op Oosterkwartier blijven de korfballers van SC Twist op promotiekoers. Zaterdag komt ODO naar Vlaardingen. Met een zege kunnen ze die promotie zeker stellen.

AGENDA

VOETBAL – zat(14.30): Zwaluwen-ARC, SVC’08-VFC/za, HVC’10-CWO, Concordia-Cion, Rozenburg-DVO’32, Deltasport-HBSS, KethelSpaland-Victoria’04.

Zon: Coal-VFC (14.00).

DAMESVOETBAL: zat Concordia-Zwaluwen, Blijdorp-CWO, Cion-DVO’32 (14.30); zon Victoria’04-Altior (13.15).

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-Zoebas(h).

HANDBAL: zat Blaashal 13.55 Twist-Internos(d), 16.30 Twist-Roda’71(h).

HOCKEY: zon Noordwijk-Pollux(h), Broekpolder 12.45 Pollux-Barendrecht(d).

HONKBAL (oefen); zon Zwaluwenlaan 14.30 Holy-Ridderkerk.

KORFBAL; zat Blaashal 17.55 Twist-ODO.

VOLLEYBAL: zat Volley2B-Move4U(h), sporthal Holy 15.30 Move4U/MVC-RVC/Libanon 3(d); maan sporthal Holy Move4U-NextVolley/D 5(h).

WATERPOLO: zat Zeeuwse Kust-ZVVS(h), De Kulk 19.50 ZVVS-Haerlem(d).