De vraag: ‘Hoe nu verder Deltasport?’

Sport
Over de bij Deltasport weggelopen Ton Pattinama doet de ronde, dat hij bij een regio-club aan de slag gaat. In beide kampen houden ze daarover echter de kaken op elkaar. (Foto: UWM)
Over de bij Deltasport weggelopen Ton Pattinama doet de ronde, dat hij bij een regio-club aan de slag gaat. In beide kampen houden ze daarover echter de kaken op elkaar. (Foto: UWM) (Foto: )

Laat niemand zich, na het op de klippen lopen van de fusie met Deltasport, zorgen maken over CION. Dat redt zich wel.  Of dat ook verwacht kan worden van Deltasport is de vraag. Daar heerst ontreddering. Zeker na het weglopen van het complete eerste elftal, waardoor het een beroep moest doen op hulptroepen uit lagere elftallen.

DOOR GERARD S. VERVER

Zaterdag zette Deltasport voor de uitbeurt in Oostvoorne weer het vijfde elftal in. Nadat deze reserves vorige week met 0-8 de oren gewassen was door Rozenburg, volgde zaterdag 8-0 verlies bij OVV. Daarmee redden ze het gezicht van de gedegradeerde derdeklasser en werden KNVB-sancties voorkomen. Om volgend seizoen, meer weer een versterkte degradatie, in de vierde klasse beslagen ten ijs te komen moet Deltasport een compleet nieuwe hoofdmacht rekruteren. Daar wordt aan gewerkt, maar lijkt met nog een paar weken tot het einde van de overschrijvingstermijn op 15 juni een ‘mission impossible’. Vandaar, dat er waarschijnlijk gekozen wordt om met het eerste tijdelijk af te dalen naar de reserve-klasse. “Dan hebben we een jaar de tijd om een elftal te formeren, dat de standaard-klasse aan kan”, aldus Alex Sanders.

Opgeven of opheffen blijkt geen optie. “Het is hartverwarmend te merken hoeveel mensen zich melden om de club een steuntje in de rug te geven.” Dat is hard nodig, want Deltasport staat voor de onmogelijk lijkende opgave om ook financieel te overleven. Want naast het invullen van de sportieve ambities zorgt de inrichting van het nieuwe clubgebouw voor hoofdbrekens. “Dat gaat wel goed komen”, stelt Sanders. “We hebben nog wat eigen middelen. Daarmee kunnen we, wellicht aangevuld met subsidies en sponsorbijdragen, de kosten aardig dekken.”