Debuut met teleurstellende afloop

Sport
Roy Kappenburg, TC-bestuurslid Sebas Verburgh en Marco Bravenboer begonnen met een goed gevoel aan de derby tegen VFC. (Foto: RWM)
Roy Kappenburg, TC-bestuurslid Sebas Verburgh en Marco Bravenboer begonnen met een goed gevoel aan de derby tegen VFC. (Foto: RWM) (Foto: )

De beleving was er. De drive om VFC, net als op die drijfnatte zaterdag in november te kloppen ook. Alleen ontbrak het CION aan de finesse en scherpte om dat voor elkaar te krijgen. Het veroorzaakte de vierde nederlaag op rij: 4-0. 

DOOR GERARD S. VERVER

Daarmee haalde VFC zijn gram voor de toen wat geflatteerde 3-0 nederlaag en maakten CION’s pas vorige week aangetreden trainersduo Roy Kappenburg en Marco Bravenboer een teleurstellend debuut. In de dagen ervoor was het TC-bestuurslid Sebas Verburgh wel gelukt om een wondertje te verrichten door beide trainers eerder dan gepland bij Excelsior M los te weken. “Ik heb er zelf gevoetbald en nog goede contacten”, onthult hij. “Dar deden ze niet moeilijk en de trainers hadden er wel oren naar om de versnelde overstap te maken. Eigenlijk was het Roy zelf, die de transfer in beweging zette en het met Excelsior M regelde.” ZXo stonden ze vorige week dinsdag al voor de groep.

“We was meteen duidelijk, dat dat reeksje nederlagen hen niet lekker zat”, schetst Kappenburg de sfeer, die hij aantrof. “En ook dat ze de gretigheid uitstraalden om vandaag voor een goed resultaat te gaan. Dat wordt het 4-0. Natuurlijk hadden we ons een ander debuut gewenst.” Daar haalde VFC al in de zevende minuut met een slimme actie over rechts, die de openingstreffers inleidde, een streep door. “We lieten het ve34ld daarna te groot worden, sloten van achteruit niet goed aan waardoor VFC zich te makkelijk onder de druk uit kon spelen. Wij bleven steken op twee kansrijke aanvallen.”

De lering? “Tot een paar weken geleden had de club zo’n beetje de minst gepasseerde verdediging. Nu gaan er vier in. Daar gaan we het zeker over hebben”, belooft hij. “Het is zonde, dat we zo starten. Het maakt de uitdaging om alles weer op de rails te krijgen des te groter. De competitie is nog niet voorbij.”