Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Dynamiek's medaillewinnaars (Foto: PR)
Dynamiek's medaillewinnaars (Foto: PR) (Foto: )

De voorronde voor het Vlaardings voetbalkampioenschap van JO9, JO11 en JO7 wordt gespeeld bij voetbalclub CWO. De jongste lichting gaat op woensdag 22 mei proberen een finaleplaats te bemachtigen. Voor JO9 en JO11 zijn twee speeldata: 8 en 15 mei. De finale-dag is zaterdag 22 juni op het complex van DVO’32. Info is ook te vinden op: https://vlaardingsvoetbalkampioenschap.nl/

Ook jeugd start met lokaal kampioenschap

Twee halve finales 

De standaardteams zijn al toe aan de halve finales. Op dinsdag 23 april treffen Zwaluwen en Victoria’04 elkaar. Twee dagen later strijden CION en DVO’32 om een plaats in de finale. De aanvang is 20.00 uur.

Geen feest

Zonder ceremonieel vertoon wordt vrijdag 19 april de sporthal Claudius Civilislaan opgeleverd door aannemer Tempel Bouw. De feestelijke opening volgt later.

Dynamiek turnde in Westland en Den Haag

Gymnastiekvereniging Dynamiek was met een grote afvaardiging op rayon- en regiowedstrijden in Naaldwijk en Den Haag. Het leverde drie eerste, vier vierde en vijf eerste plaatsen op. Een nog groter aantal was present op wedstrijden voor recreanten in De Lier. Voor de zeventig jongsten (van 6 tot 8 jaar) was het een meetmoment, die hen veel gouden, zilveren of bronzen stickers opleverden.

Hindernissen in de fik

Bij Adventure Vlaardingen heerst diepe droefenis en intense verontwaardiging. Het doet daarover zijn verhaal en beklag op Facebook. “Al meer dan 25 jaar beleven wij met velen de outdoorsport in de Broekpolder. Puur sportief plezier, zoals het moet zijn. Nu zijn wij en onze vele honderden leden getuigen van het werk van zielige vervelio’s, die er plezier in hadden zes van onze hindernissen te laten afbranden.”

Bij De Coureur weer achter derny’s

Op het clubparkoers van Rennersclub De Coureur is op maandag weer wekelijkse de dernytraining. Op woensdag is tot september traditiegetrouw de woensdagavondcompetitie. Op beide dagen is de aanvang 19.00 uur.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): Zwaluwen-ASWH, CWO-Lyra, HVC’10-Victoria’04, KethelSpaland-DVO’32. Deltasport-Celeritas, Nieuwerkerk-VFC (14.00), Hillegersberg-CION (15.00)

Zon: SDZ-VFC/zo (14.00)

Dins (Vlaard.kampioenschap): Zwaluwen-Victoria’04 (20.00)

DAMESVOETBAL: zat CION-Transvalia/ZW (10.30), DVO’32-Poortugaal 2 (12.00)

HANDBAL: zon Cl.Civilislaan 13.15 Twist-Ventura(d)

HOCKEY: zon Broekpolder 14.45 Pollux-Voorne(h)

HONKBAL: zon Zwaluwenlaan 14.00 Holy-SCPB’22

KORFBAL: za WION-Twist

SOFTBAL: vrij 21.00 Holy-Spikes(h)

WATERPOLO: zat Amersfoort-ZVVS(d), De Futen-ZVVS(h).