Toch sponsortoernooi voor Kika

Sport
Het Ramon de Rond-toernooi vormt op zaterdag 8 juni voor de negende keer een perfecte mix van sportief voetbalplezier en recreatief vermaak.  (Foto: PR)
Het Ramon de Rond-toernooi vormt op zaterdag 8 juni voor de negende keer een perfecte mix van sportief voetbalplezier en recreatief vermaak. (Foto: PR) (Foto: )

Was dat even schrikken. Al acht keer eerder was de vergunning zonder haperen door de gemeente verstrekt. Dus gingen de organisatoren van het Ramon de Rond-toernooi er vanuit dat de negende editie weer op de derde zaterdag van juni gespeeld kon worden. Niet dus. Het wordt zaterdag 8 juni.

De derde zaterdag bleek namelijk al geclaimd door Parkzicht Outdoor. Een festival, dat vorig jaar op 1 juli zijn Vlaardingse debuut beleefde en een succes bleek. Nu koos de organisatie, net als het toernooileiding van plan was, voor 15 juni. En twee grote evenementen op één dag (het old school-muziek-festival bij de Krabbeplas en voetbal op de velden van Victoria’04) was er één teveel. Het leverde de mensen achter het toernooi kopzorgen op. “Wat nu”, was de prangende vraag. Want ze wilden de vele enthousiaste deelnemers, volgers en sponsors hun voetbaldagje niet ontnemen en Kika (Kinderen Kankervrij) niet tekort doen. Voor dat zeer goede doel wordt jaarlijks ruim twintigduizend euro bij elkaar gevoetbald. 

“Juni is in Vlaardingen een drukke maand. Er is van alles te doen. Dan vind je niet zomaar een zaterdag, die vrij is”, schetst Marco Bakker de hoofdbrekens. Zo werd overwogen om, zoals eenmalig gebeurde in het laatste corona-jaar, op vrijdagavond een kleinschalig toernooi te organiseren. “Een jaar overslaan is in onze beleving geen optie. Gelukkig bleek die achtste juni nog vrij.” Vervolgens ontstond een nieuwe uitdaging. Het zorgde voor een nieuwe reeks belminuten om afspraken verzetten. “Victoria’04 had gelukkig voor die datum nog niets vastgelegd. Ook anderen, zoals de mensen van het podium, foodtrucks en de dj moesten we weer benaderen”. Met succes. Zo bezorgt het toernooi, zoals de naamgever dat zou wensen, de honderden deelnemers en kijkers weer een ontspannen dagje uit.

 .        .