Inloophuis Wij Allemaal gaat door

Algemeen
Tuinmannen Kan en Ton zijn druk in de weer voor een mooie tuin van Wij Allemaal.
Tuinmannen Kan en Ton zijn druk in de weer voor een mooie tuin van Wij Allemaal. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Ondanks dat de hele wereld door een bijzondere periode gaat blijft het team van Wij Allemaal zich op zijn of haar manier volledig inzetten. Het bestuur van Wij Allemaal is ontzettend blij en trots op hun flexibele team, die er elke dag weer het beste van maakt. ‘Heel bijzonder en hartverwarmend’ geeft Wendy Kok, hoofdcoordinator Wij Allemaal aan. Het team heeft al veel creatieve dingen ondernomen. De vrijwilligers van het inloophuis willen dat de gasten die geraakt zijn door kanker blijven ondersteunen in deze onzekere en voor vele eenzame tijd en blijft onderstaande activiteiten de komende periode op een andere manier voortzetten.

Luisterend oor

Op dinsdag en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zitten de gastvrouwen klaar bij het inloophuis zodat er gebeld kan worden vanuit en naar de gastvrouwen. Zo kan men toch hun hart luchten en hun angst of eenzaamheid delen. De doelgroep is een kwetsbare groep en deze telefoontjes worden door de gasten zeer gewaardeerd.

Digitale bijeenkomst

De jonge vrouwen en mannengroep heeft elke eerste dinsdag van de maand een bijeenkomst. Deze maanden gebeuren de bijeenkomsten digitaal. Zo ook eerder deze maand, waar Sjaak Müller en Freek Boschma de leiding namen en via Skype de mannengroep samenbrachten. Wat een mooie verbinding!

Hartverwarmend

Wij-Allemaal is begonnen met de actie ‘Hartverwarmend’ op hun Facebookpagina. Hartverwarmend is er om een lach of een fijn gevoel te geven aan iedereen die dat nodig heeft in deze in deze lastige en onwerkelijke tijd. Dit doet men door middel van woorden en beelden. Iedereen die een mooi gedicht, artikel, foto, goed boek of iets anders heeft om iemand op te beuren, mail dit dan naar info@wij-allemaal.nl of via een privébericht naar hun Facebookpagina, die zij vervolgens graag delen.

Tuinteam

Er is ook een fantastisch tuinteam. Tuinmannen Jan en Ton zijn deze week druk in de weer geweest zodat de tuin er weer pico bello uitziet wanneer de gasten aan de koffie/tuintafel zullen aanschuiven.

Yoga

Jeannette de Jaeger heeft met de yoga groep van het inloophuis een Yoga Nidra les voor thuis opgenomen die door u op elk gewenst moment van de dag thuis afgespeeld kan worden. Wil je thuis ook een momentje voor jezelf creëren? Maak het warm en comfortabel voor jezelf met een ontspannen sfeer.

KidzTime

Wij Allemaal richt zich ook steeds meer op de kinderen waarvan een ouder is getroffen door deze vreselijke ziekte. Zo worden er bij de kinderen thuis een knutselpakketje afgeleverd. Op de middag zelf kunnen de kinderen via een videogesprek met elkaar knutselen, elkaar laten zien wat zij gemaakt hebben en elkaar complimenteren. Volgende keer gaan de kinderen met stoepkrijt aan de gang onder het thema 'Wie mis jij'.

Bezoeker Bjorn Janssen samen de mannegroep samen tijdens een skype sessie.
Gastvrouw Debby biedt een luisterend oor.