Postbode Erik neemt Anne en Co over: ‘Rikkie’s minimarkt’ geopend

Algemeen
Erik Schoorsta is bij veel mensen bekend als de postbode maar neemt de winkel van Anne over.
Erik Schoorsta is bij veel mensen bekend als de postbode maar neemt de winkel van Anne over. ((Foto: aangeleverd))

ILPENDAM - Sinds afgelopen maandag is de winkel van Anne & Co in Ilpendam in handen van Erik Schoorstra die veel dorpsgenoten nog kennen als hun postbode. Bij de sleuteloverdracht op zondag werd ook de nieuwe naam onthuld; 'Rikkie's minimarkt'. 'Ik vind het heel belangrijk dat er een winkel in Ilpendam blijft', aldus Erik. 'En Anne heeft in al die jaren zo iets moois neergezet. Ik hoop dat we dat kunnen voortzetten.'

Over het algemeen blijft de winkel precies zoals hij nu is qua inrichting en assortiment. "De persoonlijke service die iedereen van Anne gewend is staat centraal en het assortiment blijft hetzelfde. Ik wilde wel een andere naam voor de winkel, en wilde het graag Rikkie's noemen, mijn vrienden noemen me vaak Rikkie, dus dat is echt iets van mezelf. Ik kan me ook voorstellen dat klanten nog heel lang zeggen 'ik ga even naar Anne' en dat is prima."

Het wijnvat als verkooppunt voor ijs gaat weg. "In de zomer komen we met een goed alternatief voor de verkoop van heerlijke schepijsjes. Op termijn denken we ook aan meer bezorgmogelijkheden voor brood en het verkopen van nog meer mooie streekprodukten. Een grote opening zat er afgelopen weekend even niet in, maar ik hoop iedereen binnenkort in onze winkel te zien."