Collecte Amnesty International in Waterland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND - In Monnickendam en op Marken gaan dit jaar 27 collectanten op pad voor Amnesty International. De collectanten komen aan de deur tussen 13 en 19 maart. 

Amnesty International is dé mensenrechtenbeweging die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor iedereen. Om haar onafhankelijkheid te bewaren – om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil – neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Waarom een collecte?

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, en daders worden berecht.

Oorlog

Met een oorlog aan de oostflank van Europa moet rekening gehouden met onderdrukking van burgers in de bezette gebieden. Om ook voor hen in actie te kunnen komen is de collecte nu meer dan ooit nodig.

Collecte in Waterland

In Monnickendam en op Marken gaan dit jaar 27 collectanten op pad.  Bijdragen kan contant in de collectebus, maar ook met de smartphone en een QR-code die op de collectebus zit of die in de brievenbus is te vinden. Gemeente Waterland heeft toestemming gegeven voor deze collecte, de collectanten hebben een identiteitskaartje bij zich.

Meer info

Meer informatie over Amnesty International is te vinden op www.amnesty.nl.