Succesvolle collecteweek Amnesty in Waterland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND - Van 13 t/m 19 maart zijn 27 collectanten vrijwillig langs de deuren gegaan in Monnickendam en op Marken. Amnesty International is dé mensenrechtenbeweging die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor iedereen. Om haar onafhankelijkheid te bewaren - om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil - neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde. 

Dit jaar kon ook met een smartphone via een QR-code op de collectebus worden bijgedragen. De collectanten hebben alle mogelijkheden benut en zijn tot een fantastisch resultaat gekomen. In 2020 moest de collecteweek afgebroken worden wegens corona, toch was de opbrengst nog € 1.296,-. In 2021 kon de collecte helemaal niet doorgaan door de coronapandemie. 

Opbrengst

Daarom is het goed nieuws dat de collectanten en de gevers een (voorlopig) bedrag van € 3.065,- hebben opgebracht. Waarvoor aan iedereen veel dank! Mocht je de collectant gemist hebben, dan kun je hier nog terecht voor een donatie https://www.amnesty.nl/forms/donatie