Spectaculaire Blubberrace in Monnickenmeer

Algemeen
Lekker blubberen in de sloten.
Lekker blubberen in de sloten. (Foto: Rita Houweling)

MONNICKENMEER - In de Monnickenmeer wordt 3 juli door AV Monnickendam, samen met de Buurtvereniging Overleek, voor de 16e keer de Blubberrace georganiseerd. Na alle voorgaande succesvolle edities belooft ook deze aflevering weer een waar spektakel te worden.

Voor het fenomeen “Blubberrace” is een bezoek aan te raden op de Facebookpagina “Blubberrace Overleek” of filmpjes op YouTube “Blubberrace Overleek 2015” of “Drone beelden: Blubberrace Monnickendam” voor een impressie.

Deelnemers volgen hardlopend een parcours van 3,5 km door de weilanden van de Monnickenmeer met 23 (prut!)sloten als natuurlijke barrières. De kosten voor deze blubberuitdaging zijn 5 euro per deelnemer. Voor de eerste 3 aankomende mannen en vrouwen is een mooie prijs. Daarbij krijgt iedere deelnemer een  herinnering in de vorm van een vaantje.

Inschrijven kan vanaf 12.00 uur. De start is om 14.00 uur. Er is gelegenheid tot omkleden, de brandweer is wederom bereid gevonden de deelnemers schoon te spuiten en ook de EHBO is aanwezig.

Locatie: Overleek, links van de N247 komende vanuit Amsterdam ter hoogte van Monnickendam. Adres: Monnickenmeer ter hoogte van de laatste boerderij aan de rechterhand.
Parkeren: Er wordt aangeraden zoveel mogelijk fietsend of lopend te komen. Minimum leeftijd is 10 jaar en deelname is op eigen risico. Neem een handdoek en schone kleren mee. Bij slecht weer kan de organisatie besluiten het evenement niet door te laten gaan.
Meedoen als vrijwilliger? Je inzet is nodig tussen 13:00 en 15:00 uur. Aanmelden kan bij Lydia Brouwer, tel nr. 06-50252088.