Kermisprogramma De Harmonie

Algemeen
De Ruben Hoeke Band
De Ruben Hoeke Band (Foto: aangeleverd)

EDAM - Een breed terras aan de waterkant, vrijdag eetcafé voorafgaand aan de band, zaterdag en zondagmiddag burgers op het terras, palingroken op zondagmiddag en veel, heel veel live muziek, dat is kermis 2022 voor De Harmonie.

Het non stop kermis programma is als volgt.

Donderdag 25 aug - vanaf 18.00 uur wordt de kermisquiz gehouden, langs de gracht met uitzicht op de kermisloop en voorafgaand aan de openingsband om 21.00 uur. Om 21.00 uur de alom bekende coverband Bolistic smoke uit Zeevang en Volendam, een band met voornamelijk de golden oldies uit de gouden tijd van de pop/rock muziek.

Vrijdag 26 aug - ‘s avonds om 21.00 uur de band van Dennis Burke. De band heeft wat personele wisselingen ondergaan maar stampt nog steeds achter elkaar de Soul klassiekers van James Brown, Wislon Pickett en Otis Redding de zaal in met als zanger de Edammer Soul Man Dennis Burke.

Zaterdag 27 aug - ‘s middags is het terras voor de Volendamse band Roundhouse met een programma van Beatles tot The Black Keys en sinds kort ook eigen nummers.

Het programma wordt afgewisseld met DJ’s van het DJ collectief Radio Dwars met de lokale DJ’s Sjors van Santen (Faza) / Ro Krom (Robadope Ro) en Rick Lautenschütz (Rikki Lauraa)

Zaterdag 27 aug - ‘s avonds om 2100 uur de Ruben Hoeke Undercover Band. Aangezien de Ruben Hoeke Band band het leuk vindt, om naast hun eigen repertoire, af en toe andere nummers te spelen, hebben ze voor deze ‘Harmonie kermis party’ een spannende set samengesteld met repertoire van o.a. The Who, Andre Hazes, The Rolling Stones, David Bowie, Van Halen, Wilson Pickett en… vader Abraham! Na het optreden sluiten de DJ’s van Radio Dwars de avond af.

Zondag 28 aug - ‘s middags wordt een vertrouwde sfeervolle kermis middag met palingroken en feestmuziek. De gerookte paling kan gereserveerd worden op info@harmonie-edam.nl. In de visserij-traditie staat dan ook de band 4Tuoze Matroze geprogrammeerd. Opwindende wereldmuziek (Polka’s , Balkan, Jiddisch, Noord-Afrikaans maar ook de klompendans met Nederlandstalige teksten over het leven gezien door de ogen van een zeeman. Een optreden van de 4Tuoze Matroze is een ware belevenis. Het rauwe zeeleven, als metafoor voor vrijheid en eenzaamheid, avontuur en natuurkracht, klinkt in alle teksten door.

Zondag - de afsluiting van de Kermis is zondagavond, als om 2100 uur Jack Jonk, Bert Kramp, Ad Smits, Peter Oudendijk, Willem Borst en Victor Sylvis met de band ‘Prince Floyd the Golden JJ´s’ het podium op komen. Zij spelen nummers van Prince, Pink Floyd en JJ Cale, maar ook een set onvervalste nederhits uit de succesperiode van de Edammer Band “Dutch”.

Kom ook ouderwets Harmonie Kermis vieren!