Nieuwe activiteiten in het OntdekLab

Algemeen
OntdekLab Volendam - Stop motion
OntdekLab Volendam - Stop motion (Foto: aangeleverd)

EAM-VOLENDAM - Iedere week is er wel iets te doen in het OntdekLAB Bibliotheek Volendam. Op 7 december ligt er met de workshop animatiefilm maken een uitdaging voor regisseurs en filmfans. Op 9 december kunnen kunstenaars aan de slag met het maken van een nachtlamp in het OntdekLab.

Nieuwe activiteiten in het OntdekLab

Animatiefilm maken 

Met deze workshop ben jij de regisseur van je eigen film. Je bedenkt zelf het verhaal en figuren die meespelen, die je maakt van klei of lego. Als jij er klaar voor bent neem je met behulp van een Stop-motiontafel je eigenanimatiefilm op. Bij de derde bijeenkomst is de première van jouw Stop Motion film. 

Workshop animatiefilm maken is op woensdag 7, 14 en 21 december van 15.30 tot 17.00 uur | Leeftijd 9-14 jaar

Nachtlamp maken

In deze donkere maanden is een extra lamp altijd welkom. Het ontwerp van de nachtlamp bedenk en maak je zelf. Dit kan via Inkscape als je hier al ervaring mee hebt. Jouw eigen nachtlamp krijgt LED-verlichting, dus is ook nog eens zuinig én brandveilig. Nachtlamp maken is op vrijdag 9 en 16 december van 15.30 tot 17.00 uur | Leeftijd 9-14 jaar OntdekLAB Volendam, Foksiastraat 10 | Deelname is gratis, wel even aanmelden viabibliotheekwaterland.nl/ontdeklab.