Expositie vol beweging en kleur in Broekerkerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - In de Sint-Nicolaaskerk in Broek in Waterland zal vanaf 27 april 2023 het werk van Audrey Anderson en Peter Sinnige getoond worden.

Audrey Anderson Audrey Anderson is een Zuid-Afrikaanse kunstenares. Zij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Pretoria, waar ze cum laude de studie Fine Arts afrondde. Als kind werd ze in haar grootvaders garage verliefd op het medium inkt en daar werkt zij nog steeds mee. Zij leerde dat zij enerzijds de inkt kon sturen met haar bewegingen en anderzijds deze geduldig vrij moest laten vloeien.

Controle en chaos

Dit leidde tot een voor haar essentiële balans tussen controle en chaos. Deze balans is tot vandaag de basis van haar werk. Voor Audrey is de dagelijkse eenvoud de bron voor haar imaginaire avontuur, waarbij het haar doel is de werkelijkheid op haar eigen manier weer te geven.

Punkband

Peter Sinnige is een Nederlandse kunstenaar die zich al van jongs af aan graag op expressieve wijze uitdrukt. Tijdens zijn tienerjaren was hij actief in een punkband die speelde op de planken van Paradiso, maar na de geboorte van zijn kinderen heeft hij zich serieus gewijd aan de schilderkunst. Schilderen is voor hem het tot uiting brengen van zijn innerlijke beleving in expressieve, kleurrijke beelden.

Olieverf

Hij maakt de waarnemer deelgenoot van een wereld vol beweging, diepte en een vleugje mysterie. Peter werkt met olieverf en edelmetalen als 24k goud, die zorgen voor een sprankeling en samenwerken met het licht. Het gevolg daarvan is dat een schilderij met het verstrijken van het daglicht en in de verschillende jaargetijden van diepte verandert.

Gratis toengang

De expositie is te zien tot en met 5 juni 2023.  Adres: Kerkplein 13, Broek in Waterland.  Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur, zondag van 12,00 -17.00 uur. De toegang is gratis. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding