Glühwein, erwtensoep en kerststallen - Kerststallen bekijken tijdens traditionele route

Nieuws

MONNICKENDAM - Al zin in de feestdagen? Om in de sfeer te komen kan iedereen vanaf zondag 10 december de traditionele kerststallenroute lopen door Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo’n vijfenveertig gevels in de binnenstad van Monnickendam.
De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels.

Tentoonstelling

Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Op zondag 10 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in de RK Nicolaas en Antoniuskerk, is de kerststallententoonstelling als onderdeel van de kerststallenroute geopend. De routes zijn verkrijgbaar op het informatiepunt van SPW op de Middendam, in de RK kerk en bij Waterlandmuseum De Speeltoren. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is vanaf 10 december ook te downloaden als pdf op www.onswaterland.nl.
Kerstmarkt en optredens

De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is dagelijks te bezichtigen vanaf vrijdag 15 december tot en met 30 december van 12.00 tot 16.00 uur (met uitzondering van eerste kerstdag). Zondag 10 december is er in de kerk van 11.00 tot 16.30 uur een tweedehands kerstmarkt met optredens van diverse koren uit Waterland. Uiteraard ontbreken de erwtensoep, chocomel en glühwein niet.