Ondernemersvereniging Waterland bezoekt Jachthaven Waterland

Nieuws

MONNICKENDAM - Mooier had de zon niet kunnen schijnen op het terras van Landwater/zeilschool Waterland bij het bedrijfsbezoek van ongeveer zestig leden en partners van de Ondernemersvereniging Waterland aan het terrein van Jachthaven Waterland. Voorzitter Bas van Baarsen opende om kwart over zes de bijeenkomst.


Als eerste kreeg Karin Hoogeveen van Het Huis aan het Water de gelegenheid wat te vertellen over het evenement 'Zwem voor het Leven', dat zij zaterdag 16 juli houden. Bezoekers kunnen dan zwemmen, maar ook suppen of een hindernisbaan overwinnen. Het doel is sponsoring voor wat officieel heet Multifunctioneel Oncologisch Centrum Huis aan het Water in Katwoude.

Verder kondigde Bart Kaasbergen, beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid van de gemeente Waterland, een speciaal voor de leden te organiseren overvaltraining aan. Daarin worden twee doelgroepen onderscheiden: detailhandel en mkb. De trainingen worden woensdag 22 en maandag 27 juni gegeven.

Ook verdeelde Jan Zetzema, eigenaar van Jachthaven Waterland, door een ludieke kleurencode de leden in drie groepen voor een rondleiding over het vernieuwde terrein. De start was bij de ontvangstruimte van Jachthaven Waterland/Waterland Yacht Service/Waterland Yacht Charter. Hier kan de klant ervaren wat full service in de watersport betekent. Een oude bekende is De Ouwe Blauwe, het eetcafé waar een nieuw terras is gerealiseerd. Iets verder is de grote snijtafel in de hal van Halver Sails te vinden. Terug bij het begin zijn er nog de kamers van Slapen op de Haven en de Waterman, die onder andere motoren verzorgt en winterklaar maakt. Met een hapje en drankje werd de avond afgesloten.

Meer foto's hieronder. (Foto's: Ria Houweling/Waterland in Beeld)