Boerlage wint Senioren Songfestival

Nieuws

REGIO - Afgelopen zondag, 6 november, vond in Swaensborch voor het 18e jaar het Senioren Songfestival plaats. Zestien kandidaten streden voor de Lex Wiertz-wisseltrofee voor een uitverkocht Swaensborch. Het was een spannende strijd van hoog niveau. Uiteindelijk won Jan Boerlage de eerste prijs. Joop van der Made eindigde als tweede en Rob den Hartog is derde geworden.

De jury Gerarda Bloem, Arjan de Bood en Hans Broeren prezen de kandidaten omdat iedereen alle liederen uit het hoofd zong en mede doordat de liedkeuze heel afwisselend was. Boerlage won met het lied 'Vilja'. Joop van der Made bracht het lied 'De afgekeurde woning' ten gehore en Rob den Hartog zong het lied 'De Buurt'. Fenny Meijer ontving de publieksprijs met 'Blue Bayou'.
Ook prees de jury de uitstekende begeleiding door accordeonist Rinus Demoitié, gitaristen Paul Schoonderwoerd en Hans Liesker en pianist Harrie Oud. De uitstekende presentatie was weer in handen van Nella Roffelsen. De middag begon met een optreden van het Meezingkoor, dat de hele zaal mee kreeg. In de pauze trad het mannenkoor Zingend Want uit Monnickendam op met mooie en leuke zilte liedjes. Ook omroep Pim was van de partij. De geluidsmannen Edwin en Ton hebben het geluid uitstekend verzorgd.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en volgend jaar vindt de 19e editie plaats.