Brand bij kinderdagverblijf De Rode Ridder in De Lier

112-nieuws
De brand bij De Rode Ridder, maandagavond 25 september.
De brand bij De Rode Ridder, maandagavond 25 september. (Foto: Dennis van Schie)

Maandagavond 25 september omstreeks 23.10 uur brak er brand uit in kinderdagverblijf De Rode Ridder aan de Sportlaan in De Lier. Dat melden diverse nieuwsbronnen. Het incident werd ontdekt door een oplettende beveiliger die was afgekomen op een inbraakalarm. De brandweer, waaronder teams uit De Lier, Maasdijk en Naaldwijk, werd snel ter plaatse geroepen om het vuur te bestrijden.

De brand, die vermoedelijk ontstond bij een accu, verspreidde zich snel en veroorzaakte aanzienlijke rookontwikkeling in het kinderdagverblijf. Volgens bronnen zou het gaan om een accu van een elektrische bolderkar die tijdens het opladen in brand was gevlogen. De beveiliger had al een poging tot blussen ondernomen voordat de brandweer arriveerde.

Grondig geventileerd

Gelukkig slaagden de hulpdiensten erin de brand snel onder controle te krijgen, en het gebouw werd grondig geventileerd om de rook te verdrijven. Een ambulance werd met spoed ter plaatse gestuurd om de beveiliger, die de brand ontdekte, te controleren op mogelijke rookinhalatie. Na een korte medische check bleek verdere behandeling in het ziekenhuis niet nodig te zijn.

Gewoon open

Stichting Salvage werd ingeschakeld om de schadeafhandeling te regelen, maar gelukkig kon het kinderdagverblijf De Rode Ridder de volgende ochtend gewoon zijn deuren openen voor de kinderen.

De exacte oorzaak van de accubrand wordt nog onderzocht door de autoriteiten.