Politie bekend met groep jongeren die voor onrust zorgt

112-nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

Op Whatsapp circuleert al enkele dagen een bericht over een groep jongeren in Westland die mensen intimideert. Politie Basisteam Westland deed dinsdag 26 september een oproep op Facebook om vooral contact op te nemen met de politie wanneer iemand wordt lastiggevallen.

WOS maakte diezelfde dinsdag melding van een 70-plusser die vorige week donderdagavond werd aangesproken tijdens een wandeling in de wijk Pijletuinen. De jongens waren volgens de man ongeveer 12 jaar oud. Ze vroegen op welk nummer hij woonde, “Want wij willen dan brand gaan maken bij uw voordeur”. Ook AD bericht over dit soort incidenten. Het gaat volgens AD om een groep terroriserende jongeren die kleine groepjes jonge kinderen opzoekt om hen bang te maken. Als die dan hun ouders bellen en de ouders komen opdagen, dan schelden ze de ouders uit en filmen hun reactie. Het bericht over deze groep terroriserende jongeren ging afgelopen tijd ‘heel Westland rond’, zo schrijft AD. Volgens een moeder die met AD heeft gepraat, is er ook al een tegenbeweging opgestaan: ‘de knokploeg’, een groep Naaldwijkers die zelf willen ingrijpen als ze horen dat er weer Westlanders worden geterroriseerd.

12 tot 15 jaar

Politie Basisteam Westland bevestigt met een bericht op Facebook dat er een groep jongeren is die onrust veroorzaakt op diverse plekken in het Westland. “Wij zijn bekend met de problematiek rondom deze groep, die bestaat uit jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar en afkomstig zijn van diverse scholen binnen het Westland. We houden zicht op de groep en grijpen in wanneer dat nodig is.” Er is echter nog geen overleg geweest tussen buurtpreventie en buurtbewoners om deze groep aan te pakken, ontkracht de politie berichtgeving op sociale media.

Politie bellen

Wie strafbare feiten ziet gebeuren of er meer informatie over heeft, wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844. Dat helpt de politie de problematiek in kaart te brengen en gepaste maatregelen te nemen. 

In de reacties onder het bericht van de politie staan nog veel meer voorbeelden van incidenten die in de afgelopen periode in Westland hebben plaatsgevonden. Van vuurwerkbommen en kinderen die worden uitgescholden en ‘gestalkt’, tot een moeder die voor de supermarkt wordt beledigd door een groepje jongens in het bijzijn van haar dochter. Ook zouden jongeren met fietsen gooien.

Vergadering

Fracties Gemeentebelang Westland, LPF en Westland Verstandig hebben vragen gesteld over de baldadige jongeren voor in de rondvraag van de vergadering Commissie en Bestuur die vanavond plaatsvindt in het gemeentehuis. Die vergadering begint vanavond om 19.00 en is te volgen via een livestream.