A4 afgesloten na fors ongeval, politie lanceert zoekactie

112-nieuws
De bestuurder van de grijze auto reed volgens ooggetuigen hard in op de auto voor hem. Daarna vluchtte hij.
De bestuurder van de grijze auto reed volgens ooggetuigen hard in op de auto voor hem. Daarna vluchtte hij. (Foto:Regio15)

Door een ernstig ongeval op de A4 bij Den Hoorn, zondagochtend 3 maart, is de snelweg richting Rotterdam volledig afgesloten vanaf het tankstation tot aan afslag De Lier. Het incident, waarbij twee auto’s betrokken waren, resulteerde in een zoektocht naar de gevluchte bestuurder.

[Update: de afsluiting is inmiddels weer opgeheven]

Het ongeval vond plaats omstreeks 09:20 uur toen een grijze auto volgens getuigen met grote snelheid inreed op de achterkant van een ander voertuig. Beide auto’s kwamen enkele tientallen meters verderop tot stilstand. Opvallend genoeg verliet de bestuurder van de grijze auto onmiddellijk de plaats van het ongeval en stak de A4 over richting de Lotsweg, zo melden diverse ooggetuigen.


De bestuurder van de grijze auto verliet de plaats van ongeval onmiddelllijk. - Regio15

Na de melding werden hulpdiensten, waaronder politie, brandweer en ambulance, met spoed ter plaatse gestuurd. Het slachtoffer, de bestuurder van het andere voertuig, bleef gewond achter en is door ambulancepersoneel opgevangen.

Om de mogelijk gevluchte bestuurder op te sporen, sloten Rijkswaterstaat en de politie tijdelijk de parallelbaan van de A4 af. Hondengeleiders met diensthonden zijn ingezet voor de zoekactie. In de omgeving is eveneens een aanzienlijk aantal politie-eenheden gemobiliseerd.


Er zijn politiehonden ingezet bij de zoekactie. - Regio15

A4 voorlopig afgesloten

De zoekactie breidde zich uit naar de Lotsweg en omliggende gebieden. Een politiehelikopter werd ingezet om vanuit de lucht te assisteren bij de speurtocht naar de mogelijk gevluchte bestuurder. De politie geeft aan dat de A4 richting Rotterdam gedurende een langere periode afgesloten zal blijven om een grondig onderzoek te kunnen verrichten. De Forensische Opsporing Verkeer (FOV) is ter plaatse om het onderzoek te leiden en de omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen.