Hagenaar betrapt op grote hoeveelheid cocaïne in Poeldijk

112-nieuws
Uit een test bleek dat het om cocaïne ging.
Uit een test bleek dat het om cocaïne ging. (Foto: Pexels)

Een Hagenaar gedroeg zich verdacht. In Poeldijk werd hij aangehouden door de politie. Daar bleek hij een enorme hoeveelheid zakjes met wit poeder in zijn auto te hebben liggen.

Politieagenten kregen hem in Scheveningen in het vizier. Ze volgden hem naar Westland. In Poeldijk hielden ze hem staande. Het witte poeder in de zakjes werd onderzocht; het bleek om cocaïne/crack te gaan. Het in bezit hebben van (een grote hoeveelheid) harddrugs is op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Westland verboden.

Last onder dwangsom

Daarom legt burgemeester Arends de man een boete op. De hoogte van de opgelegde dwangsom is € 5.000 per geconstateerde overtreding, met een maximum van € 20.000. De dwangsom is opgelegd om herhaling van de overtreding door deze persoon te voorkomen. Als er voor € 20.000 aan dwangsommen is betaald en de overtreding wordt daarna door dezelfde persoon herhaald, dan kan de burgemeester aan deze persoon een nieuwe, hogere dwangsom opleggen.

Er bovenop zitten

“De handel in en het gebruik van drugs hebben negatieve gevolgen voor de volksgezondheid en leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid, door het aantrekken van geweld,” verklaart de gemeente. “De burgemeester en veiligheidspartners willen personen die hierbij betrokken zijn zo min mogelijk criminele bewegingsvrijheid geven.” 

Dat betekent dat de burgemeester en politie er bovenop zitten als ze vermoeden dat er harddrugs worden verhandeld.

De bestuurlijke maatregel staat los van de strafrechtelijke vervolging.