WV dient motie in om Eendenburcht van Funda te krijgen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Westland Verstandig dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 15 februari een motie in om de Eendenburcht in Wateringen per direct van Funda te halen. Het pand verscheen deze maandag plotseling op de makelaarssite terwijl er nog volop politieke onduidelijkheid en discussie over is. Wethouder Leen Snijders weigert het pand van de site te halen.

Eendenburcht

Volgens Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen is de koop van het pand aan hen toegezegd. Zij wil het pand afbreken en een moskee bouwen ter vervanging van het huidige kleine, oude en slecht onderhouden pand waar de vereniging nu samenkomt. De vereniging geeft aan daarover al enkele jaren met de gemeente in gesprek te zijn. In februari van vorig jaar lag er zelfs een koopcontract op tafel, maar daarna trok het college plotseling de stekker uit de gesprekken. Als reden werd gegeven dat er zes maanden eerder een nota aangenomen zou zijn waarin stond dat het pand via de openbare verkoop op de markt moest komen.

Diverse raadsfracties waren verbaasd over dat nieuws. GemeenteBelang Westland, GroenLinks Westland, PvdA, CDA en D66 willen dat het ingezette traject wordt afgerond en dat het pand verkocht wordt aan ICCW. Collegepartij LPF Westland is verontwaardigd omdat de raad niet op de hoogte was van de gesprekken met het ICCW. Deze fractie eist dat het in de openbare verkoop komt. Westland Verstandig wil dat de gemeente het pand behoudt en er een verzamelgebouw neerzet met drie Wateringse verenigingen en starters- en seniorenwoningen. 

WV wilde eigenlijk deze donderdag meteen een extra raadsvergadering over de Eendenburcht om het pand zo snel mogelijk van de verkoopsite te halen. Dat kon niet doorgaan omdat verantwoordelijk Leen Snijders in quarantaine zit. Daarom heeft de partij nu een motie ingediend voor de raadsvergadering van dinsdag om het pand zo snel mogelijk van Funda te halen.