Vierde editie ITF World Tennis The Hague

Algemeen
 In 2019 trok Arantxa Rus aan het langste eind.
In 2019 trok Arantxa Rus aan het langste eind. (Foto: PR)

Van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli 2022 is Sportcentrum De Rhijenhof voor de vierde maal het decor voor het ITF World Tennis The Hague-toernooi.

Het ITF World Tennis The Hague is een van de drie internationale toernooien die in de maanden juni en juli in Nederland worden georganiseerd. Naast Alkmaar (week 25) en Amstelveen (week 27) doet het mondiale toptennis in week 26 dus ook Den Haag aan.

Toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk is trots dat hij met Stichting Burgersdijk Toptennis voor de vierde keer het toernooi kan organiseren: “Het past perfect in de ambitie van Stichting Burgersdijk Toptennis om in samenwerking met Sportcentrum De Rhijenhof talentvolle tennissers op te leiden. Daar is het toernooi uitermate geschikt voor, het biedt talenten namelijk de kans om ervaring op te doen. We gaan er ook dit jaar weer met zijn allen een groot feest van maken.”

Over de deelnemers aan het graveltoernooi zal de komende weken steeds meer duidelijk worden. Tijdens de laatste twee edities was er bij de dames een Nederlandse winnaar. In 2019 trok Arantxa Rus aan het langste eind en vorig jaar won Quirine Lemoine het toernooi. Bij de heren is het de vraag of Spanjaard Javier Barranco Cosano zijn in 2021 behaalde titel komt verdedigen.