HV Westland eerste sportclub met ‘regenboogveld’

Algemeen
De regenboogvlag staat symbool voor de LGBTI+-gemeenschap.
De regenboogvlag staat symbool voor de LGBTI+-gemeenschap. (Foto: Pexels)

Hockeyvereniging Westland beleeft een primeur. De club opent zaterdag 16 april een zogenoemd ‘regenboogveld’. HV Westland is daarmee de eerste sportclub in Nederland met zo’n veld.

“Ons nieuwe veld is een symbool voor ons streven naar een veilig sportklimaat waarbinnen diversiteit en inclusiviteit als waarden worden ervaren. Waarbinnen verschillen als verrijking worden gezien en hockey ons met elkaar verbindt”, aldus het bestuur van HV Westland, dat er met de komst van het veld nog meer voor wil zorgen dat iedereen zich binnen de club welkom voelt, ongeacht seksuele voorkeur of seksuele identiteit.

Het veld wordt om 16.00 uur geopend. In aanloop daar naartoe zijn er, vanaf 15.15 uur, toespraken van Maarten van der Starre (voorzitter HV Westland), Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en de wethouders Piet Vreugdenhil en Pieter Varekamp. Na de openingsceremonie nemen het vrouwen- en mannenteam van HV Westland het op tegen het G-team van de club.

“In de sportwereld blijkt het nog altijd lastig te zijn om ervoor uit te komen als je tot de lhbti+groep behoort. De laatste jaren zijn sportbonden en clubs steeds meer met seksuele diversiteit bezig. HV Westland is daarin een van de voorlopers,” klinkt het.