Strandpaviljoens worden elektrisch bevoorraad

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

De bevoorrading van de strandpaviljoens op het Molenslag in Monster wordt in de toekomst met lichte, elektrische voertuigen gedaan. Dat heeft het college besloten.

De discussie omtrent het aanleveren van voorraad voor de strandtenten speelt al jaren. Tot voor kort worden de strandtenten bevoorraad door vrachtwagens die over het fietspad rijden. Dat leverde de afgelopen jaren veel klachten en politieke vragen op. Al jaren wordt gepraat over een hellingbaan die de steile trappen bij het strandslag moet vervangen, maar deze is niet op korte termijn te realiseren.

Omdat de provincie Zuid-Holland heeft besloten dat vrachtverkeer vanaf 1 april niet meer via het fietspad mag, zocht het college naar alternatieven. “Besloten is dat de bevoorrading van de strandtenten via het fietspad bij Molenslag voorlopig is toegestaan met lichte elektrisch aangedreven voertuigen,” aldus het college. “Deze variant zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid. Het sluit ook aan bij de voorwaarden die de provincie Zuid-Holland stelt aan het gebruik van het fietspad en het komt overeen met de wensen van de betrokken strandpaviljoenhouders. Op de lange termijn al moeten worden gezocht naar een permanente oplossing.”