Brouwers presenteren rozenbier

Algemeen
Het rozenbier wordt komende week gepresenteerd.
Het rozenbier wordt komende week gepresenteerd. (Foto: Natural Beer)

Natural Beer, de Westlandse brouwer die vorig jaar september samen met Opti-flor het Orchid Beer op de markt bracht, presenteert een nieuw bijzonder bieren. 

In samenwerking met Interplant Roses is een rozenbier gemaakt. Niels Hendriks van Natural Beer: “Het bier is gemaakt met de bijzondere rassen van dit bedrijf. We hebben gekozen voor een lichte IPA die goed doordrinkbaar is en toegankelijk voor alle consumenten binnen het Westland en omstreken.”

Natural Beer maakt de bieren door ketels te huren bij een brouwer. “We hebben zelf alle invloed op het recept en we experimenteren met de brouwer veel over smaken en ingrediënten.” In de toekomst wil het bedrijf groeien naar minimaal vier vaste bieren in het assortiment. “Het onderscheidende van het bedrijf is denk de unieke samenwerking met kwekers/veredelaars. We proberen twee sectoren bij elkaar te brengen en te combineren. Wij hopen in de toekomst nog veel bier te mogen maken.”

Het rozenbier wordt gelanceerd op 16 april bij Mitra in Wateringen. Op 30 april zal het bier gratis te proeven zijn bij Mitra Westdijk in Monster.