Westland gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

Algemeen
Mevrouw M. Krijnen, operationeel manager van Meld Misdaad Anoniem en burgemeester Bouke Arends ondertekenen de overeenkomst.
Mevrouw M. Krijnen, operationeel manager van Meld Misdaad Anoniem en burgemeester Bouke Arends ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Thierry Schut)

De gemeente Westland en meldpunt Meld Misdaad Anoniem gaan samenwerken. Donderdag 14 is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke stichting die anonieme meldingen over criminaliteit doorstuurt naar partners, zoals gemeenten, politie, belastingdienst en andere opsporingsdiensten.

Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente voortaan rechtstreeks meldingen over bijvoorbeeld woonfraude, drugsdelicten en andere ondermijnende criminaliteit. De gemeente versterkt hiermee haar informatiepositie en is hierdoor beter in staat om samen met partners criminaliteit aan te pakken.

Meld Misdaad Anoniem is bedoeld voor mensen die hun melding niet bij de politie of andere instanties durven of willen doen. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur en tijdens het weekend en feestdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Daarnaast is het dag en nacht mogelijk een melding te doen via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.