Cleanup Team zamelt 45.837 blikjes in

Algemeen
De blikjes werden allemaal gesorteerd.
De blikjes werden allemaal gesorteerd. (Foto: PR)

De Yes We Can-actie van Cleanup Team Westland, waarbij zwervende drinkblikjes in Westland werden opgeruimd, heeft 45.837 blikjes opgeleverd. De vangst is gesorteerd op ijzer en aluminium en ingeleverd bij Metaalhandel Wim de Voeght. 

Na het storten werden de zakken met blikjes door de grijper in de Schredder gestopt, deze maakt er soort van haksel van. Dat wordt ‘gesorteerd’ door een speciale magneet en luchtdruk. Zo wordt ijzer, plastics, peukjes, en andere verontreinigingen eruit gehaald en aan het einde van een rijtje sorteermachines blijft er schoon aluminium over. Dat materiaal gaat naar een speciaal bedrijf om verwerkt te worden naar nieuw aluminium.

In totaal stond er 440 kilo op de weegschaal. Met een gemiddeld gewicht van 9,6 gram voor aluminium blikjes kom je dan uit op zo’n 45.837 blikjes. Natuurlijk zijn die kilo’s ook nog wat waard en zo ontving men € 308.

Deze opbrengsten gaan in de Yes we can club van 100-spaarpot. Hierin spaart men samen met donaties van bewuste Westlandse ondernemers geld bij elkaar voor 38 waterpunten op de Westlandse basisscholen en ruim 10.000 waterflessen voor alle basisschoolleerlingen.

Meer weten over de stichting? Ziewww.cleanupteam.org.