Cliënten van Het Westerhonk verrast door familievereniging

Algemeen
Trots wordt de cheque getoond.
Trots wordt de cheque getoond. (Foto: 's Heeren Loo)

Dankzij een gift van € 7.400 van Familievereniging Het Westerhonk, heeft ’s Heeren Loo Het Westerhonk spullen aan kunnen schaffen die een glimlach toveren op gezichten van vele cliënten. De Familieverenging, die inmiddels ontbonden is, bestond uit betrokken verwanten van de cliënten van het woonzorgpark. Hun gift was dan ook bedoeld om bij te dragen aan een mooi leven voor de bewoners. En dat is gelukt. Het woonzorgpark heeft muziekbloemen, een picknicktafel, nekspeakers en virtual reality-brillen aangeschaft. 

De muziekbloemen staan, net als de picknicktafel bij Belevingstuin de Bosroos op het woonzorgpark. De bloemen sluiten aan op de behoeften van mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn uitgevoerd in uitdagende vormen, bedoeld om de zintuigen te prikkelen, en makkelijk te bedienen. met een slagstok. De klanken zijn gevarieerd, rustgevend, maar ook grappig. Ook zijn ze geïnstalleerd op een hoogte die ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk is, zodat ook zij muziek kunnen maken met de bloemen. De picknicktafel is een nieuwe ontmoetingsplek voor mensen met en zonder beperking en is eenvoudig onderrijdbaar voor rolstoelgebruikers.

De virtual reality-brillen bieden ontspanning en plezier voor de cliënten. Zo kun je met de bril een filmpje bekijken over de natuur, een spelletje doen en een ritje maken met de achtbaan. Daarnaast kunnen de brillen ook worden ingezet om cliënten te stimuleren of iets te leren. De nekspeakers zijn draadloos en rusten op de schouders van de cliënt, zodat de oren niet afgesloten worden. Zo blijven de cliënten in contact met de begeleiders, terwijl ze naar hun favoriete muziek luisteren. Zowel de brillen als de speakers kunnen geleend worden bij de uitleenservice op Het Westerhonk, zodat alle bewoners hier gebruik van kunnen maken. 

Voor meer informatie over giften en donaties: www.sheerenloo.nl/steun-ons.