Kom tijdens de feestweek naar de expositie in de Oude Kerk Naaldwijk en ervaar 450 jaar geschiedenis!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Sinds 1572 is de Oude Kerk op het Wilhelminaplein al in gebruik als protestante kerk, er wordt dit jaar uitgebreid stilgestaan bij dit 450-jarig jubileum.

Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op 15 augustus een nieuw gebrandschilderd raam in de kerk onthuld. De ruime geschiedenis is door archivaris Arnold Knoppert gebundeld en vastgelegd en heeft hier een interessante expositie over samengesteld.

De expositie neemt je mee naar lang vervlogen tijden toen er nog leden van de koninklijke familie in de Oude Kerk Naaldwijk kwamen.
Maar ook de geschiedenis van het gebouw, zoals vroegere bouw en de unieke windhaan op het dak, komen aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat één van de oorspronkelijke kroonluchters van de Oude Kerk momenteel in het bezit is van het Rijksmuseum? En natuurlijk bent u in de gelegenheid om het nieuwe raam te bewonderen!

Dit en nog veel meer ontdek je allemaal van 16 t/m 20 augustus tussen 10.00 tot 16.00 uur in de Oude Kerk. De toegang is gratis en er lopen vrijwilligers rond als je vragen hebt.

Afbeelding