Hoogste punt Liermolen (alweer) bereikt

Algemeen
V.l.n.r: Henk De Bruin (uitvoerder Van Wijnen), Wilfried Stribos (directeur-bestuurder a.i. Arcade), De Jong (vestigingsdirecteur Van Wijnen), Michiel Ferwerda (wethouder), Anton van de Ven (ontwikkelaar BPD Gebiedsontwikkeling) en Wicher Mol (ontwikkelingsmanager BPD Gebiedsontwikkeling).
V.l.n.r: Henk De Bruin (uitvoerder Van Wijnen), Wilfried Stribos (directeur-bestuurder a.i. Arcade), De Jong (vestigingsdirecteur Van Wijnen), Michiel Ferwerda (wethouder), Anton van de Ven (ontwikkelaar BPD Gebiedsontwikkeling) en Wicher Mol (ontwikkelingsmanager BPD Gebiedsontwikkeling). (Foto: PR)

In De Lier heeft is woensdag 24 augustus het hoogste punt van De Liermolen bereikt. Alweer. 

De Liermolen bestaat uit twee gebouwen met in totaal 66 sociale huurappartementen. Het appartementencomplex van Arcade wordt ontwikkeld door BPD en gebouwd door aannemer Van Wijnen. In juni werd het hoogste punt van het eerste gebouw bereikt. Afgelopen woensdag was het tweede gebouw aan de beurt.

Michiel Ferwerda, wethouder bouwen en gebiedsontwikkeling, verrichtte samen met een afvaardiging van betrokken partijen de officiële handeling. Tijdens de speeches werd duidelijk hoe belangrijk deze ontwikkeling is voor Westland. Directeur-bestuurder a.i. Stribos van Arcade, wethouder Ferwerda, vestigingsdirecteur De Jong van Van Wijnen en ontwikkelingsmanager Mol van BPD spraken mooie woorden.

Wethouder Ferwerda: “De woningbouw in de nieuwe wijk Liermolen draait op volle toeren. Een mooi voorbeeld van een nieuwbouwwijk in Westland met woningen voor alle doelgroepen en in alle prijsklassen. Met duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid als belangrijke criteria. Samen met onder andere BPD werken we daar hard aan. Nu en in de toekomst.”

Lierkwartier

In De Lier komt de nieuwe woonwijk Lierkwartier waarvan de eerste woningen inmiddels zijn opgeleverd en bewoond. Deze nieuwe wijk ligt in het dorp met diverse voorzieningen binnen handbereik. De twee gebouwen met ieder 33 sociale huurappartementen liggen tussen de koopwoningen in. Ieder gebouw heeft drie verdiepingen en de appartementen variëren in grootte van circa 55 tot 78 m2. Samen met de gemeente en betrokken partijen is BPD inmiddels bezig met de planvorming van de resterende delen van Liermolen. In totaal komen er zo’n 850 woningen in het gebied.


Foto: PR

Wicher Mol van BPD is enthousiast over de toekomst. “In Liermolen ontwikkelen we een breed assortiment koopwoningen en huurwoningen. Met deze gebiedsontwikkeling laten we zien waar we voor staan. We verbinden functies, partijen en belangen met het oog op een duurzame, toekomstbestendige ontwikkeling van een gebied. Samen met gemeenten en corporaties zetten we ons in om wonen in het Westland voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar en bereikbaar te houden. Bijzonder aan deze 66 appartementen is de groene inrichting tussen de twee gebouwen en de vleermuiskasten in de gevels en daarnaast hebben we met veel zonnepanelen bereikt dat de energieprestatie van de appartementengebouwen erg laag is. Meer dan het bouwbesluit voorschrijft!”

Meer woningen

Wilfried Stribos van woningcorporatie Arcade is blij met de komst van Liermolen. “We kunnen straks weer 66 huishoudens een fijn nieuw huis bieden. En dat is hard nodig! Door te bouwen voegen we weer betaalbare woningen toe aan de sociale huurvoorraad in Westland. Dit is een mooie stap in het realiseren van de grote opgave die de gemeente Westland heeft voor het realiseren van betaalbare woningen voor Westlanders.”