Vitalis zoekt enthousiaste maatjes

Algemeen
Janneke Bannink zoekt enthousiaste maatjes voor Westlandse kinderen.
Janneke Bannink zoekt enthousiaste maatjes voor Westlandse kinderen. (Foto: PR)

‘Dankjewel voor de leuke dag!’ Zo luidt het motto van Stichting Vitalis, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kinderen die het moeilijk hebben.

Vitalis is er voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en is een extra steuntje in de rug, geen hulpverlening. In het Westland werkt Janneke Bannink als casemanager vanuit Vitalis. Janneke is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun tijd graag waardevol willen besteden en op stap kunnen met een kind en maatje willen worden. “Gewoon omdat dat heel leuk is om te doen, weet ze uit eigen ervaring, en ook omdat je écht iets kunt betekenen in het leven van een kind.” Janneke gaat verder: “Er zijn veel kinderen in het Westland die een maatje kunnen gebruiken, omdat ze het thuis moeilijk hebben door omstandigheden. Als maatje kun je een kind de persoonlijke steun en aandacht geven, die het thuis mist. Gewoon door een ochtend of middag samen op stap te gaan, naar het strand, de bibliotheek, voetballen, knutselen, een museum bezoeken, door samen een cake te bakken of een spelletje te doen bij jou thuis. Je zorgt er kortom voor dat je een kind weer even echt kind kan laten zijn door onbezorgd te spelen en genieten in een andere omgeving. Als Vitalismaatje maak je daarmee écht een verschil.”

Gescreend

Ben je 21 jaar of ouder, of student, dan kan je maatje worden. “Als je je hart op de juiste plek hebt, een kind positief kan beïnvloeden en gedurende een jaar een dagdeel beschikbaar hebt om zelf ook weer een beetje kind te kunnen zijn, dan is Vitalismaatje zijn vast ook iets voor jou!”

Vitalis biedt ondersteuning en coaching: Als vrijwilliger word je gescreend, getraind en vervolgens gekoppeld aan een kind wat bij jou past.

Aansluiten

Tijdens het maatjestraject zijn er maandelijks vrijwilligersbijeenkomsten, waarin je ervaringen met andere vrijwilligers kan uitwisselen. En de casemanager kan jou persoonlijke coaching bieden.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Janneke Bannink van Vitalis op telefoonnummer 06-43803265 of 070-3457571. En kijk eens op de website www.vitalismaatjes.nl of op social media. Alvast bedankt voor de leuke dag!