Walther Burgering.
Walther Burgering. (Foto: PR)

Korenfestival als jubileumcadeau voor diaken Walther Burgering

Algemeen

Zondagmiddag 2 oktober organiseert de parochiefederatie St Franciscus, tussen duin en tuin een korenfestival. Vanaf 13.00 uur treden acht Westlandse kerkgebonden koren op in de St. Josephkerk, dr. Schaepmanstraat te Wateringen. Koorleden en belangstellenden kunnen tussendoor workshops volgen, gegeven door professionals in de muziek. De presentatie is in handen van Piet Onings.

Het festival is een uitvloeisel van het 12,5 jarig ambtsjubileum van diaken Walther Burgering. “Samen zingen, presenteren van mooie liederen en genieten van muzikale uitvoeringen verbindt. Die verbinding kunnen we als samenleving en als kerk in deze tijd goed gebruiken. Ik was verrast door het aantal koren dat zich aanmeldde en ben dankbaar dat de parochiefederatie mij dit als cadeau aanbiedt.”

Koren uit het hele Westland

Naast de koren Rejoice en Beatween uit Wateringen treden op: I Mellon uit Maasdijk, Esperanca en parochiekoor Andreas uit Kwintsheul, Vivace uit Monster en St. Caecilia en Cantate Domino uit Naaldwijk. De workshop ‘Acteren, improviseren en liedinterpretatie’ wordt gegeven door Alexandra Alphenaar, musicalactrice, zangeres, soapactrice en presentatrice. Voor de ‘Close harmony’ komt Emily Coomber, arrangeur, zangeres, zangdocent en koorcoach naar Wateringen. Diane Ranselaar, koordirigent, zangeres en vocal director voor zang- en theaterproducties, verzorgt de gospelworkshop.

Roeping

Diaken Burgering werd in november 2009 door bisschop Van Luijn tot diaken gewijd in de kathedraal van het bisdom Rotterdam. Na 18 jaar gewerkt te hebben als pastoraal werkende in de rooms katholieke kerk was de stap naar een wijding voor hem een logische keuze. “Een diaken staat onder andere voor de diaconale zorg voor armen, voor mensen in nood en in eenzaamheid. Door het gewijde ambt wilde ik die levenswijze nog meer inhoud geven. Katholiek pastor zijn is niet alleen een beroep, maar ook een roeping. Mijn hart ligt al jaren bij mensen die aan de marge van samenleving en kerk zijn terecht gekomen. Het diaconaat is een verdieping van mijn er-zijn voor de naaste mens, waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Mensen waar ik dagelijks nog van leer.”

De diakenwijding is voor de rooms katholieke kerk een permanente levensstaat. Door de wijding verbindt de diaken zich aan de plaatselijke geloofsgemeenschap en het bisdom. Hij wordt geacht - in goed overleg - tot na zijn pensionering beschikbaar te zijn voor kerkelijke taken. Naast diaconale taken functioneert de diaken in de vieringen en mag hij een sacrament als de doop toedienen en getuige zijn bij een huwelijkssluiting.

Diaken Burgering vierde zijn jubileum met de geloofsgemeenschappen van het Westland en Hoek van Holland al op donderdag 26 mei in de Andreaskerk te Kwintsheul. Het korenfestival is een bekroning van zijn verbindend werk in de parochiefederatie St. Franciscus, tussen duin en tuin. Een teken van de kerk van de toekomst.

De toegang tot het korenfestival is gratis. Deelname aan de workshops gaat via inschrijving vooraf middels het secretariaat van de federatie. Op de website www.rkwestland.nl wordt het programma bekend gemaakt en staat het mailadres voor de opgave voor de workshops.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Lionsclub Westland doneert aan Middin Westland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
FC Westland komt tegen Zeemacht opnieuw net te kort Sport 14 uur geleden
Afbeelding
HookXV te laat op stoom in Den Haag Sport 15 uur geleden
Afbeelding
‘Pius X wacht al drie maanden op geld gemeente’ Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Op de pijp met... Leo Zwinkels Algemeen 27 nov, 20:18
Afbeelding
Albaniëgangers Leo en Bram bedanken thuisfront Algemeen 26 nov, 22:00
Afbeelding
7.000 flyers in Monster in cold case Jaïr Soares Nieuws 26 nov, 12:54
Afbeelding
Midwinterhoornblazers in het Staelduinse Bos Algemeen 26 nov, 09:31
Afbeelding
Sean Webster Blues Band bij Blues aan Zee Algemeen 26 nov, 09:22
Afbeelding
45-toeren met Erik & Yvonne in Cultuurschuur Algemeen 26 nov, 08:44
Afbeelding
Radhika Kaushal: ‘Wij hebben het goed hier’ Algemeen 26 nov, 08:18
Afbeelding
Groter beroep op maatschappelijk vangnet door dure tijden Algemeen 25 nov, 19:45
Afbeelding
Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder Algemeen 25 nov, 19:13
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief