Wethouder Goudswaard opent Week van de Hollandse Duinen

Algemeen
Wethouder Anko Goudswaard hees de vlag bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.
Wethouder Anko Goudswaard hees de vlag bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. (Foto: PR)

Van 24 september tot en met 2 oktober viert Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD) de ‘Week van NPHD’. Gemeente Westland maakt hier onderdeel van uit.

Hiermee wil de gemeente bewoners en bezoekers laten zien hoe uniek de nabijheid is van natuur, dorpen en steden in dit gebied. In het Westland staan tijdens de Week van NPHD de kassen centraal en zijn tal van excursies en activiteiten te boeken in en om de kassen.

Ter gelegenheid van de opening van de Week van NPHD 2022 hees Anko Goudswaard, wethouder Recreatie & Toerisme van de gemeente Westland de vlag bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, één van de te bezoeken locaties. Anko Goudswaard: “Dit is een mooie gelegenheid voor mensen om kennis te maken met wat Westland allemaal te bieden heeft. Ik hoop dat veel mensen Westland en de kassen beter leren kennen.” 

Nationaal Park nieuwe stijl

Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de eerste nationale parken nieuwe stijl en is daarmee veel meer dan alleen natuur. De mix van natuurlijke en door de mens gevormde landschappen maakt het gebied zo ‘Hollands’. Je ervaart er de wisselwerking tussen mens en natuur. Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom.

Activiteiten in en rond kassen

Tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen kun je dit keer in het Westland kennismaken met wat er in de kassen gebeurt. Ook dat is onderdeel van het nationaal park. Zo kun je op verschillende momenten mee met een gids voor een bezoek aan een kas. Leer hoe snijchrysanten worden gekweekt, neem een kijkje bij de enige Aloë vera-kweker in Europa of ga ‘Bakkie Fietsen’ en kom thuis met een heerlijk kratje vol Westlandse producten. Ook kun je mee met een rondvaart door het Westland (inclusief bezoek aan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck), kun je zacht fruit plukken in een kas of mee met een tour door een Engelse tuin. Wil je op eigen gelegenheid het Westland ontdekken, dan kun je op pad met een gratis audiotour of podcast.

De activiteiten, die in samenwerking met de gemeente Westland en partners van Bezoek Westland zijn georganiseerd, zijn te boeken tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs. Er zijn op dit moment nog verschillende activiteiten beschikbaar. Alle informatie over de ‘Week van NPHD’ is te vinden op www.bezoek-westland.nl/weekvannphd2022.