Monsterse Leonie Verkade geeft eigen boek uit

Algemeen
Leonie Verkade schreef een boek en bracht het zelf uit.
Leonie Verkade schreef een boek en bracht het zelf uit. (Foto: PR)

Nadat Leonie Verkade jarenlang droomde om schrijfster te worden, heeft ze dan eindelijk de touwtjes in eigen handen genomen: ze schreef een boek en bracht het zelf uit.

Leonie Verkade, een 27-jarige Monsterse, is na het behalen van haar buitenlandse master in Europese studies een ander pad ingeslagen. “Na mijn studie werden mijn langdurige gezondheidsproblemen verklaard door neurologische hersenschade door een val van een aantal jaar terug. Nu ik hierdoor thuiszat, was ik vastberaden mij te focussen op een positief project,” zegt Leonie. Ze pakte een pen en papier en heeft tussen haar revalidatie in een eigen boek geschreven.

‘Motivation Moods’ is de uitkomst van deze visie. Het is een boek vol met kortbondige quotes en levensspreuken die de lezer direct geïnspireerd en gemotiveerd maken. “Het is precies wat ik nodig had in die tijd, en ik hoop dat het anderen ook een lach op hun gezicht zal toveren.”

De afgelopen zomer was het boek af en regelde ze een illustrator uit Duitsland en een fotograaf uit Honselersdijk. In september gaf ze haar eigen boek uit. De titel verraadt het enigszins, maar het boek is inderdaad in het Engels geschreven. “Het maakt de inhoud niet minder waar,” lacht de jonge schrijfster, “mijn droom is nu eindelijk werkelijkheid geworden.”

In februari 2023 vertrekt deze Westlandse voor een half jaar naar het Indonesische eiland Bali om een tweede boek te schrijven.

‘Motivation Moods’ is te zien in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, en te koop in de Bruna Monster, de Bruna De Lier en op www.wanderingleonie.com.